Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliKia Optima Hybrid – štedljiva hibridna inačica predstavljna na Hrvatskom Auto Festivalu

Kia Optima Hybrid – štedljiva hibridna inačica predstavljna na Hrvatskom Auto Festivalu


Ovaj lijepi južnokorejski ljepotan doživio je svoju hrvatsku premijeru na FAF-u. Lijep i moderan automobil s hibridnim pogonom, možete ga kupiti i u Hrvatskoj.
Pomalo iznenađujuće, na HAF-u se pojavio jedan zanimljiv hibridni predstavnik. Kia Optimu Hybrid je itekako zanimljiv automobil, kojeg smo imali prilike razgledati i snimiti na festivalu. Dok radi na elektromotorima, može juriti i brže od 100 km/h, što je osjetno brže od većine konkurencije.

Pod haubom se nalazi benszinski motor od 149 konja, dok elektromotor razvija 41KS, što daje ukupnu snagu od 190 konja. Ako tome dodamo potrošnju od 5,4L/100km te jamstvo od 7 godina, ovaj bi automobil mogao biti pun pogodak.

Saznali smo i cijenu, a sve ostale pitajte u Kia Hrvatska. Do sada je u ponudi bila samo inačica Optime s 1,7 CRDi dizelskim motorom, a cijena se kretala od 218 do 270 tisuća kuna. Kia Optima Hybrid će vas koštati 299.990 kuna. Usporedbe radi, u Americi joj je cijena 25.700$, što je oko 154.000 kuna, tek toliko da znate 🙂