Novosti Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiKia K9 imat će integriran poznati Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet?

Kia K9 imat će integriran poznati Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet?


Prije nekoliko dana najavili smo kako se nova luksuzna Kia K9 pojavila na južnokorejskom tržištu. A sada evo i dodatka – u komandnoj ploči će imati i Samsung Galaxy Tab 10.1.

Ako želite kupiti novi luksuzni južnokorejski sedan, primjerice Kiju K9, tada znajte da ćete u noj pronaći i Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet koji je integriran u sam automobil. Rezultat je to nove poslovne suradnje koju su sklopili Kia i Samsung.

Za sve one koji ne znaju, Kia K9 je vjerojatno Kijin najambiciozniji automobil s kojim žele konkurirati primjerice luksuznom BMW-u Serije 7. Tako ako sada naručite automobil (koji je već u prodaji u Južnoj Koreji, a u ostatak svijeta stiže u lipnju ili kasnije) dobit ćete i popularni Samsung Galaxy Tab 10.1, iako će kako saznajemo u ponudi biti i neki drugi “ekrani”. Ali dobro je znati kako će i Samsung imati svoje “prste” u jednom ovako luksuznom automobilu.

Osim različitih komandi, podataka o stanju vozila i prometnim uvjetima, na velikom 10,1 inčnom ekranu moći ćete koristiti i GPS navigaciju i multimedijski player. Samo nemojte gledati filmove dok vozite, suvozač može 🙂

Za one koji su to možda zaboravili, spomenimo kako je Galaxy Tab 10.1 tanak samo 8,6 milimetara, težak je 565 grama, ima bateriju od 7000 mAh koja će raditi 9 sati u video modu, odnosno 72 sata u audio (glazbenom) modu. Ekran je TFT LCD 10,1 inčni (widescreen) i rezolucije 1280×800 točaka). Tablet podržava HSPA+ vezu, WiFi, Bluetooth 3.0, ima HD kameru od 3MP (stražnja) i 2MP (prednja). Naravno, radi na Androidu uz poseban TouchWiz UI sustav.

Valjalo bi imati novu Kiju K9…