Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportKen Block spreman za WRC utrku u Meksiku

Ken Block spreman za WRC utrku u Meksiku


Ken Block spreman za WRC utrku u MeksikuWRC je ove godine bogatiji za još jednog vozača, pored Kimija Raikkonena, a riječ je o Kenu Blocku, koji će debitirati na meksičkom reliju koji je na rasporedu nadolazećeg vikenda. Njegov dolazak u WRC natjecanje je medijski izuzetno dobro popraćeno, vidjet ćemo kakav je zaista na trkaćoj stazi.

Iako Blocka ljudi ne doživljavaju kao pravu vozačku veličinu ili ga uopće ne shvaćaju ozbiljno, nepobitna je činjenica da je u Americi on iznimno popularan te da će njegov nastup u WRC-u pobuditi veliko zanimanje za WRC u njegovoj domovini. Kako bi što spremniji odmjerio snage s najboljim svjetskim vozačima, Block je posjetio Cumbriju i Greysoke šumu u blizini sjedišta M-Sport Forda i napravio oko 170 km u Focusu WRC. U početku se činilo da će se i ovaj test pretvoriti u katastrofu od prije nekoliko tjedana kada je snijeg onemogućio makadamski test, no podnevno sunce je dalo priliku Amerikancu da skupi koliko-toliko iskustva za volanom Focusa na makadamskoj podlozi.

„Testiranje Fcusa WRC mi je jedno od najzabavnijih trenutaka koje sam proveo u reli automobilu, ovo je zaista nevjerojatan automobil,“ rekao je Block. „Da sam bar mogao provesti još jedan dan u automobilu prije Meksika, no ovo je i onako godina za učenje, što ne znači da neću voziti najbrže što mogu, gdje mogu.“

U međuvremenu, Block nije tratio vrijeme, nego je za volanom Fieste S2000 odnio pobjedu na 100 Acre Wood reliju u Americi, što će mu sigurno dati još poticaja za dobar nastup u Meksiku, gdje će vjerojatno imati i respektabilan broj svojih navijača.

 Ken Block spreman za WRC utrku u Meksiku