Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiKen Block provozao novi Ford Focus RS – stigao je novi kralj u kategoriji!

Ken Block provozao novi Ford Focus RS – stigao je novi kralj u kategoriji!


Prije dva dana i službeno je u Njemačkoj u kompanijinoj tvornici predstavljen novi Ford Focus RS, koji je još ljepši, jači i brži, te po prvi puta s pogonom na sva četiri kotača.

Bilo je zaista lijepo vidjeti predstavljanje novog Focusa RS, što ćete i sami moći vidjeti u nastavku, imamo cijeli video s premijere. Uglavnom, Fordovci su ispričali jednu lijepu priču o svojim RS automobilima, uključujući i slavnu Ford Escort RS200 reli jurilicu iz ’80-tih godina, pa sve do današnjeg novog, modernog i moćnog Focus RS modela koji je u svom “black” izdanju najjači automobil na svijetu s prednjim pogonom, čak 350 konja.

Poseban gost predstavljanja bio je legendarni Ken Block, koji je i sam veliki RS fan, a i poznamo njegove vratolomije s Focus RS i Fiesta RS modelima, naravno u Gymkhana stilu. I on je imao za reći koju pametnu, te nije skrivao zadovoljstvo pošto je prvi isprobao novi Focus RS četvrte generacije.

Ken Block provozao novi Ford Focus RS 02

Ken Block provozao novi Ford Focus RS 03

Inače, pod haubom ovog kompaktnog ljepotana nalazi se turbo punjeni 2,3 litarski 4-cilindrični EcoBoost motor koji inicijalno razvija oko 316 konja, no dok se pojavi u prodaji očekuje se kako će imati 330 konja. Ovo je i prvi Focus RS koji će imati pogon na svim kotačima.

A sada se ugodno smjestite i uživajte u Focus RS premijeri… 🙂

Zgodan dodatak ovoj priči je i podatak kako će se ove godine, nakon 50 godina čekanja, u službenoj prodaji pojaviti i Ford Mustang…