Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportKen Block najavio svoj program za sezonu WRC 2012

Ken Block najavio svoj program za sezonu WRC 2012


Iako ga nismo vidjeli u prve dvije utrke u FIA World Rally Championship prvenstvu, Ken Block je ipak najavio kako će sudjelovati ove sezone u WRC prvenstvu. Pomaže mu i Nokia, a osim WRC-a vratolomni Block će proširiti svoje sudjelovanje i u nekim drugim disciplinama.

Popularni Amerikanac pojavio se u WRC-u prošle sezone, pokazao se kao zanimljiv, a na kraju je završio kao 22. sa šest osvojenih bodova, koje je osvojio u posljednje dvije utrke. No, upravo zbog brojnih drugih obaveza čini nam se kako ćemo ipak ove sezone manje vidjeti Blocka u WRC-u, a više u nekim drugim natjecanjima i događajima.

Ipak, ono što možemo reći je kako je Block potvrdio sudjelovanje na slijedećem reliju u Meksiku, kao i one u Novom Zelandu i Finskoj, a sve će odvesti u svojoj Monster World Rally Team Ford Fiesti RS WRC. Njegov "paket utrka" kako to zovu sadržava čak 19 utrka, plus neki drugi zanimljivi eventi kao što je uvijek atraktivni Gymkhana World Tour.

"Naravno, sretan sam što ove godine mogu sudjelovati u tako različitim natjecanjima", kaže Block. "Super je što ću sudjelovati i u cijeloj Global RallyCross sezoni, a stići ću odvesti i tri WRC utrke, kao i pregršt utrka Rally America i Canadian Rally prvenstvima. Koliko znam, niti jedan drugi vozač ne sudjeluje u toliko različitih prvenstava, a ako tome dodamo i projekte kao što su Gymkhana FIVE i moj Gymkhana World Tour, tada sam zaista totalno drugačiji od drugih".