HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportKarting: 2. Nagrada OPG Vranović – Prvenstvo Hrvatske, drugi dio sezone počeo u Belici
2. Nagrada OPG Vranović

Karting: 2. Nagrada OPG Vranović – Prvenstvo Hrvatske, drugi dio sezone počeo u Belici


Drugi dio ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu počelo je četvrtim natjecanjem sezone – utrklom 2. Nagrada OPG Vranović. Danas i sutra (27-28. srpnja) na stazi Karting centra Belica, nedaleko Čakovca.

Za utrku 2. Nagrada OPG Vranović pristiglo je 46 prijava, među kojima 36 iz 12 klubova za četiri bodovne klase državnog prvenstva i Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske, kojima će se priključiti i dva Slovenca u klasi Minikart, te osam slovenskih natjecatelja u zasebnom Rok Cupu.

Zasigurno najviše uzbuđenja će biti u najbrojnijoj klasi Minikart. Na utrci 2. Nagrada OPG Vranović planiran je nastup čak 16 vozača i vozačica predvođenih vodećim poslije šest bodovnih vožnji Maxom Herendićem iz zagrebačkog KK1. Herendić ima 11 bodova prednosti ispred Riječanina Matije Jurišića (AK RI autosport), a najveće izglede za pobjedničko postolje imaju još tri vozača s najvećim brojem bodova:Jan Pokos (Zanatlija) kao trećeplasirani i Leo Seđenović (Podravina Koprivnica), te Adrien Mesec (RI autosport) koji iz utrke u utrku marljivo skuplja bodove i trenutno je petoplasirani. Najbrojniji su i ovoga puta članovi AK RI autosport sa osam vozača kojima se uoči Čakovca priključio još jedan novi vozač iznikao u Karting školi Prelučka legenda čiji su organizatori Autoklub RI autosport i Karting centar Rijeka-Preluk.

Pobjednika klase KF3 treba tražiti u vodećem dvojcu – Juraju Kovačiću (FM Team) i Wiliamu Mucaku (KK1 Zagreb) koji su se izdvojili na vrhu ljestvice PH. Sa samo jednom izgubljenom utrkom ove sezone, i to posljednjom u Virovitici, a pet preostalih pobjeda čelnu poziciju najjače domaće klase drži višestruki prvak i virovitički idol Filip Romić (Cobra Virovitica). Za vratom mu puše klupski kolega iskusni Marko Sitarić koji ga je jedini ove sezone i pobijedio.

Gotovo „mrtva“ bodovna utrka vodi se i u klupskoj konkurenciji. Među 12 ekipa trenutna je prednost od 11 bodova na strani članova višestrukih prvaka i dobitnika Zlatne plakete HAKS-a Karting kluba „1“ Zagreb, no AMKK Cobra Virovitica ne odustaje. Tek je polovica sezone. Slično je i u konkurenciji timova gdje su se ove sezone izdvojili „CRG Croatia“ i „Racing Team Romić“ s međusobnom razlikom svega dva boda.

Danas je vožen slobodni trening na stazi dugoj 1.010 metara, dok će verifikacija vozača i tehnički prijem kartinga održati u nedjelju od 8 do 9 sati. Službeni treninzi za utrku 2. Nagrada OPG Vranović počinju u 10, a mjerenje vremena za startne pozicije u 11,40 sati. Svečano otvaranje utrke je u 13,30 sati, a prva bodovna utrka klase Limač 50 starta u 13,45. Drugi set bodovnih vožnji kreće u 15,40, a u 18 sati je podjela priznanja najuspješnijima.

2. Nagrada OPG Vranović

Izvor: RIautosport