Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportKako je šef Citroen Racinga Yves Matton razbio Xsaru WRC

Kako je šef Citroen Racinga Yves Matton razbio Xsaru WRC


Na Condroz Rallyju u Belgiji, iako se radi tek o nacionalnoj utrci, proteklog je vikenda nastupilo nekoliko svjetski poznatih relijaša (Petter Solberg, Kris Meeke, Freddy Loix), a volana se primio i šef Citroen Racinga Yves Matton. I malo se poskliznuo i skršio Xsaru WRC.

Oni koji ne prate autosport Belgiju nikad ne bi povezali s rallyjem, ali teško bi se prevarili. Rally je u Belgiji jedan od nacionalnih sportova, pa dok se kod nas na utrci skupi tridesetak auta, tamo ih je na 41. Condroz Rallyju bilo više od 140!

condroz-Solberg

Okupila se i elita svjetskog rallyja, pa se tako primjerice nakon dugo vremena rekreativno reaktivirao svjetski prvak iz 2003. Petter Solberg, sa svojim tadašnjim suvozačem Phillom Millsom. Vozili su se u Citroenu C4 WRC.

Pauzu u WRC prvenstvu iskoristio je Kris Meeke, a iz WRC bolida premjestio se u malo slabiji, ali ne manje atraktivni DS3 R5. Nastupio je i njegov šef Yves Matton, kojemu je u staroj Xsari WRC suvozač bio Daniel Elena (suvozač Sebastiena Loeba). Upravo za Mattonovo razbijanje vezan je jedan od nekoliko video isječaka koje donosimo s Condroz Rallyja.

condroz-Meeke1

Pobjedu je odnio Belgijanac Kris Princen sa starom Subaru Imprezom WRC, ispred Krisa Meekea i još jednog legendarnog WRC vozača Freddyja Loixa u Škodi Fabiji S2000. Petter Solberg bio je u vodstvu nakon deset brzinaca (vozilo ih se ukupno 22), ali tada je odustao zbog kvara na mjenjaču.

fotke: Thibault Lefebvre