HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportJuraj Šebalj i Toni Klinc šesti put pobjednici Rallyja Poreč

Juraj Šebalj i Toni Klinc šesti put pobjednici Rallyja Poreč


Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi Lancer Evo IX) pobjednici su 15. Rallyja Poreč. Zagrebačkoj posadi, novim-starim prvacima Hrvatske, to je šesta pobjeda na ovom rallyju.

Šebalj i Klinc, koji su naslov prvaka Hrvatske još ranije osvojili, pa su u Poreč došli voziti ‘turistički’, potvrdili su ulogu favorita, ali do pobjede je bilo teško doći. Najveći konkurent Janos Szilagy (Mitsubishi Lancer Evo IX) bio je u vodstvu nakon šest brzinaca, a poslije sedmog su Šebalj/Klinc preuzeli vodstvo i držali ga do kraja.

RallyPorec

U rally je najbolje krenuo Talijan Claudio De Cecco s Peugeotom 208 T16, definitivno najboljim autom na cijeloj utrci. Vodio je nakon brzinaca Tar i Poreč1, ali tad je odustao i prepustio borbu za pobjedu Šebalju i Szilagyju. Treće mjesto generalke osvojila je posada Viliam Prodan – Zdravko Draženović s Peugeotom 208 R2, ispred slovenskog dvojca Novak/Ocvirk u Škodi Fabiji R2.

Utrku je startalo 47 posada, a do cilja su stigle 33.

U generalnom poretku Prvenstva Hrvatske nakon sedam utrka poredak je isti kao u Poreču: 1. Šebalj, 2. Szilagy, 3.Prodan.

Kompletni rezultati su na sljedećem linku.

Fotografije: FB/AMK Skok Racing