Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiJoss super-automobil je stvarno super!

Joss super-automobil je stvarno super!


JOSS super automobil zaslužuje najbolje epitete i najviši rang na ljestvici takvih automobila. Bar tako tvrde stručnjaci i oni koji se razumiju u sportske automobile. Kao što vidite i na slikama, radi se o najmodernijem aerodinamičkom sportskom dvosjedu kojeg bi svatko poželio barem jednom provozati (ili se provozati) u životu. Pokreće ga JOSS 6.8 litarski V8 motor, koji ima sjajne performanse, jer od 0-100 km/h dolazi za samo 3.7 sekundi, što je bolje i od Dodge Vipera, Corvette C6 ili Porschea.

Tim više što proizvođači tvrde kako će ga natjerati da do 100 km/h dostigne za samo 3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 320 km/h.
Dizajn i razvoj pripada Mattu Thomasu i njegovom australskom timu, JOSS Super Car, a rezultat je njihovog višegodišnjeg iskustva u razvoju aerodinamike za Formula 1 i Formula 3 bolide. Filozofija JOSS-ovih dizajnera je stvoriti takvu karoseriju koja iskorištava strujanje zraka iznad i ispod vozila. U tu svrhu su iskoristili lagane i čvrste titanske ploče koje su montirali ispod vozila. Uglavnom, sve je podređeno aerodinamici kako bi se dobila što bolja vozna svojstva i kako bi automobil bio što brži.
Iako na prvi pogled V8 motor od 6.8 litara ne djeluje naročito moćno, ipak ima okruglih 500KS. Drugi važan podatak ej da je blok motora napravljen od aluminija a ostatak od drugih laganih materijala. Sve u svemu, ovaj automobil je težak svega 940 kg, a odnos 2.68kg/kW donosi mu ove nevjerojatne vozne karakteristike.
Prvi primjerci JOSS Super Cara, doslovno rečeno super automobila, na cestama Australije trebali bi se pojaviti za otprilike mjesec i pol dana. Za sada nije poznata cijena vozila.