Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoJorge Lorenzo uzvraća udarac! Pobjeda na domaćoj utrci u Španjolskoj!

Jorge Lorenzo uzvraća udarac! Pobjeda na domaćoj utrci u Španjolskoj!


Na svojoj domaćoj utrci u Jerezu, gdje jedan zavoj nosi i njegovo ime, Jorge Lorenzo je na svojoj odlično pripremljenoj Yamahi ostvario svoju 55. pobjedu u karijeri.

Prvi na startu, prvi na cilju. Tako bismo ukratko mogli opisati utrku Španjolca koji je od starta do cilja dao do znanja zemljaku Marcu Marquezu (Honda) kako mu jednostavno neće prepustiti prvo mjesto. Prvih nekoliko krugova Marquez mu je gledao u stražnju gumu, no desetak krugova kasnije bilo je jasno kako je Lorezno prebrz.

15 krugova prije kraja Valentino Rossi (Yamaha) se počeo opasno približavati Marquezu, te je desetak krugova prije kraja bio na nešto više od sekunde zaostatka, no tada je Marquez ubacio u neku svoju višu brzinu i do kraja utrke povećao prednost i sigurno završio na drugom mjestu. Rossi je završio treći i po 200. puta na pobjedničkom postolju, što je fantastičan rezultat.

Oko 122.000 gledatelja uživalo je u odličnoj utrci u kojoj su prva dva mjesta osvojila dva domaća vozača, Lorenzo i Marquez. Ovaj puta su u drugom planu bili Ducatijevi Andrea Iannone i Andrea Divizioso koji su završili na 6. i 9. mjestu. Najbolji Suzukijev vozač bio je Aleix Espargaro. Evo i rezultata utrke. Slijedeća je za dva tjedna u Francuskoj.

Jorge Lorenzo uzvraća udarac - pobjeda na domaćoj utrci u Španjolskoj 02 Jorge Lorenzo uzvraća udarac - pobjeda na domaćoj utrci u Španjolskoj 03