Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoJorge Lorenzo pobjeđuje četvrti put za redom, hat trick Yamahe

Jorge Lorenzo pobjeđuje četvrti put za redom, hat trick Yamahe


Na vrlo vrućoj stazi u Španjolskoj “domaći dečko” Jorge Lorenzo ostvario je svoju četvrtu sezonsku pobjedu. Drugi je do cilja došao njegov timski kolega, odlični Valentino Rossi.

Utrku u španjolskoj Catalunyi pamtit ćemo po velikoj vrućini i velikom broju izlijetanja. U zraku 28, ali na stazi pakleniz 54 stupnja celzija, gotovo bez oblaka na nebu. Sam startni raspored govorio nam je kako bi utrka već od samog početka mogla biti vrlo zanimljiva.

Već nakon nekoliko zavoja pokazao se poredak na kojem je Jerge Lorenzo poveo, iako nije imao najbrže startno vrijeme. Ipak, prvi red mu i odličan start donio mu je dovoljnu prednost kako bi u prvi zavoj ušao prvi. Nakon prvog kruga Lorenzo je vodeći, ispred aktualnog svjetskog prvaka Marc Marqueza (Honda), Andrea Diviziosa (Ducati) i Valentina Rossija (Yamaha).

U trećem krugu Marquez je napravio veliku grešku, prekasno koči tako da je “okrznuo” Lorenza, što ga je izbacilo sa staze u pijesak. Naravno, pao je s motora i tu je za njega utrka završena. Krug kasnije Rossy obilazi Diviziosa i kreće u lov na vodećeg timskog kolegu. Nekoliko krugova kasnije izlijeće i Divizioso.

Iako nije izgledalo kao da stišće Lorenza, desetak krugova prije kraja pritisak je postao jači, te je razlika od 2 sekunde zakašnjenja smanjena na samo 1,2 sekunde. No, dalje nije išlo. Lorenzo je bio vrlo koncentriran i nije dozvolio iznenađenja, kao što je to vilo 2009. godine kada su imali vrlo gadan okršaj.

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda za Lorenza, no Rossi i dalje ostaje vodeći na ljestvici vozača. Ovo je i odlična utrka za Yamaha tim koji je ostvario dvostruku pobjedu. Slijedeća se utrka vozi za dva tjedna u Nizozemskoj. Evo i rezultata utrke.

Jorge Lorenzo pobjeđuje četvrti put za redom, hat trick Yamahe 02

Jorge Lorenzo pobjeđuje četvrti put za redom, hat trick Yamahe 03