Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoJorge Lorenzo oteo prvo mjesto Marcu Marquezu u Italiji

Jorge Lorenzo oteo prvo mjesto Marcu Marquezu u Italiji


U vrlo uzbudljivoj MotoGP utrci na stazi Mugello u Italiji Lorenzo je u dramatičnoj završnici u posljednjim metrima doslovno ukrao Marquezu pobjedu. Valentino Rossi nije završio utrku.

Ovog smo vikenda gledali još jednu odličnu utrku. Iako je “domaći dečko” Rossi bio prvi na startu, početak utrke bio je ipak u znaku Leorenza koji ga je dobio na prvom zavoju i prešao u vodstvo. No, vidjeli smo kako “The Doctor” grize i želi doći do nove pobjede na svom domaćem terenu u Italiji. Kažu kako je na utrci bio i rekordan broj gledatelja, a vrijeme idealno za utrkivanje.

U prvih desetak krugova Rossi (Yamaha) je iz zavoja u zavoj pratio Lorenza (Yamaha) i samo smo čekali kada će ga pokušati prestići, bilo je nekoliko pokušaja na startno ciljnoj ravnini, no Lorenzo je svaki puta odbio napad. Dok se iza njihovih leđa vodila bitka između Marqueza (Honda) i Andrea Diviziosa (Ducati). Petnaest krugova prije kraja katastrofa za Rossija, motor se jako zadimio što je jedino moglo značiti odustajanje od utrke, na razočarenje brojnih gledatelja.

Pritisak na vodećeg Lorenza preuzeo je Marquez koji je mu se brzo približavao i već nekoliko krugova kasnije dahtao za vratom. Iza njih su zanimljivu borbu vodili Divizioso i Iannone, oba Ducatijevi vozači. Već su u jednoj ranijoj utrci imali jedan okršaj u kojem su jedan drugog izbacili iz utrke, nadali smo se kako se to neće dogoditi i na ovoj jer bi to bila katastrofa za talijanski motosport. Srećom, to se nije dogodilo.

U posljednjem krugu bila je oštra borba između vodećeg Lorenza i Marqueza. Poznajući Marquezov stil znali smo kako će ići na sve ili ništa, čak je u tom svom žaru borbe u jednom trenutku i zakačio Lorenza koji je ipak zadržao prisebnost i koncentraciju i u posljednjem zavoju s većom brzinom u posljednjim metrima prestiže Marqueza i odnosi mu pobjedu pred nosom. To samo može aktualni svjetski prvak.

Evo i rezultata utrke. Slijedeća se vozi na Lorenzovom, Marquezovom i Pedrosinom terenu – u španjolskoj Catalunyi, 5 lipnja.

Jorge Lorenzo oteo prvo mjesto Marcu Marquezu u Italiji 02

Jorge Lorenzo oteo prvo mjesto Marcu Marquezu u Italiji 03