Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportJorge Lorenzo ostvario u treću pobjedu za redom u talijanskom MotoGP-u

Jorge Lorenzo ostvario u treću pobjedu za redom u talijanskom MotoGP-u


Trećom pobjedom za redom ostvario je Jorge Lorenzo (Yamaha) i opasno se na ljestvici približio vodećem Valentinu Rossiju, koji također vozi u Yamahinom timu.

Od samog starta, nakon prvog zavoja Lerenzo je pobjegao konkurenciji, Ducatijevom dvojcu Andrei Iannone i Andrei Divizioso. Već nakon nekoliko krugova pobjegao je na nekoliko sekundi prednosti koju je stalno povećavao, tako da je do cilja bio usamljen na prvom mjestu. u međuvremenu je nekoliko vozača izletjelo, među njima i Nicky Hayden.

Najžešća borba vodila se za 2. mjesto. Bili su to prilično žestoki troboji između Iannonea i Diviziosa, te Marca Marqueza (Honda), bilo je užitak gledati vozačka nadmudrivanja i majstorije koje je ovaj trojac izvodio na stazi. Oko polovice utrke pridružio im se i odlični Dani Pedrosa koji im je puhao za vratom.

U otprilike isto vrijeme krenuo je lov “doktora” Valentina Rossija, koji je s 10. pozicije opasno počeo prestizati protivnike i vrlo je brzo došao do 6. mjesta i počeo se približavati slijepljenoj četvorci od 2-5. mjesta, Lorenzo je bio daleko naprijed. No, tada su se počele događati promjene. Deset krugova prije kraja od utrke odustaje Divizioso, navodno neki problemi s motorom. Šest krugova prije kraja bilo je zaista napeto i nesretno za 2. svjetskog prvaka Marca Marqueza koji se previše “nagnuo”, vjerojatno zapeo i laktom za pasicu te je izletio sa staze. Španjolac jednostavno ne uspijeva ove sezone.

Tri kruga prije kraja prilično nesretno je izletio i Cal Crutchlow (Honda) kojeg su morali iznijeti na nosilima. U međuvremenu se izdvojio trojac Iannone – Rossi – Pedrosa. Očekivali smo kako će Rossi pokušati stisnuti Iannonea i napasti drugo mjesto, nakon što je Pedrosa popustio, no čini se kako je Ducati danas bio prebrz za Yamahu, barem u lovu na drugo mjesto.

Jorge Lorenzo je ovom pobjedom s došao na samo 6 bodova od vodećeg Rossija, tako da nam se nekako čini da će se tu odlučivati ovogodišnji svjetski prvaci. No, nikako ne treba iz konkurencije izbaciti Ducatijeve Diviziosa i Iannonea koji su uvijek pri vrhu, kao Marqueza koji bi se mogao “otvoriti” i početi pobjeđivati.

Slijedeća se utrka vozi za dva tjedna u Španjolskoj. Evo i rezultata utrke, kao i trenutnog poretka na ljestvici vozača.

Jorge Lorenzo ostvario u treću pobjedu za redom u talijanskom MotoGP-u 02 Jorge Lorenzo ostvario u treću pobjedu za redom u talijanskom MotoGP-u 03