Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoJorge Lorenzo glatko do pobjede u Francuskoj, hat-trick Yamahe

Jorge Lorenzo glatko do pobjede u Francuskoj, hat-trick Yamahe


Na vrlo zanimljivoj MotoGP utrci u francuskom Le Mansu Jorge Lorenzo (Yamaha) je glatko došao do nove pobjede. Sreća tima tim je veća što se “The Doctor” Rossi do cilja dovezao kao drugi.

Za Lorenca nije bilo problema tijekom cijele utrke. Prvi na startu, prvi ulazi u prvi zavoj te se polako odmiče od ostatka ekipe. Do kraja utrke samo je povećavao vodstvo i dovezao se do nove pobjede. S druge strane Valentino Rossi je startao s najlošijeg startnog mjesta ove sezone, sedmog mjesta. Strpljivo se probijao prema naprijed, prvo prestigavši Macra Marqueza (Honda), a nakon toga i tada drugog Andreu Divizioso (Ducati).

Prvi šok za Ducati tim dogodio se u prvom dijelu utrke, kada se Andrea Iannone (tada drugi) očito želio približiti vodećem Lorenzu, no u jednom zavoju gubi kontrolu nad motorom, izlijeće i odustaje od utrke. No, to je tek početak, novi šok ih je očekivao nekoliko krugova kasnije, kao i Hondu. Na istom zavoju, na istom mjestu u istoj sekundi izlijeću Marquez i Divizioso. Na ponovljenoj snimci je vidljivo kako su oba “kliznula” na istoj “zakrpi” na stazi, pitanje je da li je ona kriva za to ili su obojica bili neoprezni. U svakom slučaju Divizioso odustaje, a Marquez nastavlja utrku znajući kako mu je potreban svaki bod. Završio je posljednji trinaesti, puno ih je izletjelo i odustalo, čak 8 vozača.

Svakako treba spomenuti i odlično 3. mjesto Mavericka Vignalesa koji je puno radosti donio svom Suzuki timu osvojivši pobjedničko postolje.

Izlijetanjem Merqueza utrka u Francuskoj je približila je vodeći trojac po bodovima, tako da će nastavak sezone biti još zanimljiviji. Slijedeća se utrka vozi za dva tjedna, 22. svibnja, u Italiji. Rossi je tu domaći… 🙂

Jorge Lorenzo glatko do pobjede u Francuskoj, hat-trick Yamahe 02

Jorge Lorenzo glatko do pobjede u Francuskoj, hat-trick Yamahe 03