Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiJordan pripao Fordovoj zvijezdi Hirvonenu

Jordan pripao Fordovoj zvijezdi Hirvonenu


Kocka se isplatila! Nakon što su taktički odlučili u treći i posljednji dan odlučili ući iza Dani Sordoa, u Fordu su, iako ne u potpunosti uspjeli su u svom naumu. Hirvonen je odnio važnu pobjedu.

27-godišnji Finac vrlo je zadovoljan ovom pobjedom kojom je ponovo s pet bodova prednosti izbio na vodeće mjesto na ljestvici vozača. Iako je bio vodeći do posljednjeg brzinskog ispita, samo je sreća spasila Dani Sordoa (Citroen) koji se gadno zavrtio. Ipak, uspio je izvući situaciju i do cilja doći kao drugi.

U 18. brzincu sjajni je Jari-Matti Latvala (Ford) izgubio utrku za vodstvo, ali ne svojom greškom. Pucanje stražnje lijeve suspenzije koštalo ga je 50 sekundi i pobjede u Jordanu. Ipak, uspio je sačuvati hladnu glavu i uspio zaraditi dva vrijedna boda. Chris Atkinson (Subaru) uspio se pomaknuti mjesto naprijed i osvojiti pobjedničko postolje.

Dominaciju Fordovih vozača dokazala je i preostalih četiri vozača u bodovnom dijelu – Henning Solberg, Matthew Wilson i Gigi Galli u Stobart Fordu te Frederico Villagra u Munchi’s Fordu.

Sebastien Loeb ipak je uspio nastaviti utrku nakon bizarnog sudara koji se dogodio u 11. brzincu.

Evo i poretka prve desetorice. Ljestvice vozača i konstruktora nalaze se ovdje.
Slijedi tri tjedna odmora. Slijedeći reli vikend vozi se za tri tjedna u Italiji, točnije od 16-18. svibnja.


  • Automanija.com

    Šteta, bio je pravi majstor, prvenstvo neće biti isto bez njega, nakon Loeba je otišao još jedan velikan.