Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliJaguar XFR-S će premijerno predstaviti novog sportaša na 2012 Los Angeles Auto Showu

Jaguar XFR-S će premijerno predstaviti novog sportaša na 2012 Los Angeles Auto Showu


Iz Jaguara dobre vijesti. Novi nabrijani sportaš trebao bi ugledati svjetlo dana. O Jaguaru XFR-S već se puno pričalo i šuškalo, a sad je vrijeme i da doživimo premijeru – na auto salonu u Los Angelesu.

Prototip smo vidjeli već ranije, Jaguar je dao nekoliko naznaka kako bi mogao izgledati, tako da s nestrpljenjem iščekujemo onaj pravi model. Zanimljivo, do sada je objavljena samo jedna jedina službena slika, i to ova prva koju vidite, druge dvije su koncept.

Na njoj se vidi prednji dio koji je ponešto drugačiji, djeluje sportski agresivnije i uvjereni smo da će izgledati jako dobro na modelu koji će biti predstavljen u auto salonu. Nadamo se samo da se proizvodni model neće puno razlikovati od koncepta, bilo bi sjajno da su praktički isti 🙂

Pod haubom možete očekivati super punjeni 5,0 litarski V8 motor koji razvija čak 550 konja. Pogon je naravno na stražnjim kotačima, a najvjerojatnije će biti spojen na najnoviji ZF 8-brzinski automatski mjenjač. Očekuje se kako će do stotke ubrzavati za oko pet sekundi, uz maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na okruglih 300 km/h.

Očekuje se kako će prodaja započeti već u 2013. godini, najvjerojatnije negdje u proljeće. Spomenimo kako će na američkom auto salonu biti predstavljen i Jaguar F-Type in its Black Pack, a koji će se u prodajnim salonima naći tijekom ljeta 2013. godine.