Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliJaguar XF se pojavio i prije 2015 New York Auto Showa

Jaguar XF se pojavio i prije 2015 New York Auto Showa


Mnogi niti ne znaju kako Jaguar ima prilično široku paletu sportskih jurilica. Javnost je s oduševljenjem pozdravila mali sedan Jaguar XE, a sada je kompanija predstavila i novu generaciju Jaguara XF.

Radi se o većem sportskom automobilu od XE modela, možemo ga smjestiti u srednju klasu. Službenu bi premijeru trebao imati 24. ovog mjeseca, ali samo za partnere i novinare, dok će ga javnost premijerno vidjeti na auto salonu u New Yorku, od 3-12. travnja. Neki su podaci procurili i ranije, u prvom redu slike. Prva prikazuje Jaguar XF iz “ptičje perspektive”, a druga iznutra. Već po ovom viđenom možemo zaključiti kako se radi o novom sjajnom modelu koji će plijeniti pažnju posjetitelja sajma… ali i izvući hrpu novca iz vašeg džepa… kada za to dođe vrijeme.

Saznali smo kako će se mali Jaguar XE u prodaji pojaviti do kraja ove godine, no Jaguar XF nemojte očekivati prije 2016. godine.

Ono što možemo još reći o XF modelu prije službene premijere je kako leži na aluminijskoj iQ platformi koja je prvi puta predstavljena na modelu C-X17 (crossover) koncepta još na 2013 Frankfurt Auto Showu. Radi se o platformi koja će biti temelj nekoliko budućih jAguar modela, uključujući i manji XE, kao i nedavno potvrđenog F-Pace crossover modela, a koji je u stvari proizvodni model C-X17 koncepta.

Novi Jaguar XF će imati 8-brzinski automatski mjenjač, te široku paletu motora koji će se kretati od 2 litre pa sve do 5 litara, neke s turbo punjačima, a neke sa super punjačima. Najjači model će nositi oznaku Jaguar XF SVR, a naslijedit će popularni XFR-S model.

Ako ste slučajno u to vrijeme na njujorškom auto salonu, svakako pogledajte što donosi novi “mačkasti” Jaguar XF 🙂

Jaguar XF se pojavio i prije 2015 New York Auto Showa 02