Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliJaguar XF i XJ su top klasa, u planu su jeftiniji XE modeli

Jaguar XF i XJ su top klasa, u planu su jeftiniji XE modeli


Spomenuta dva modela Jaguara spadaju u luksuznu sportsku klasu, no čini se kako ćemo uskoro ovog "mačka" vidjeti i u jeftinijim izdanjima. Ovu tvrdnju potkrjepljuje i najnovije razmišljanje Ravi Kanta, potpredsjednika Tata Motorsa, inače vlasnika Jaguara, koji smatra da će ovaj brand ostati živ tek s jeftinijim modelima.

U ovo nesigurno vrijeme u Tata Motorsu, odnosno Jaguaru, razmišljaju na način da novac mora teći, cirkulirati. Dakle, treba im model koji će biti znatno jeftiniji i koji bi se masovnije prodavao, pa maka malo i spustio nivo razmišljanja o Jaguaru kao skupom sportskom brandu. Nisu oni jedini, sjetite se samo modela Aston Martin Cygnet (http://www.automanija.com/novosti/3212-aston-martin-cygnet–po-uzoru-na-toyota-iq-mini-automobil.html), napravljen po uzoru na Toyotu IQ, a koji je po stilu, veličini i tržištu kojem je namijenjen praktički nema veze s Aston Martinom.

Jaguar XF je kompanijin odgovor na BMW Seriju 5 ili Mercedesovu W-klasu, a raspon cijena je od 52.000$ do 80.000$, koliko košta super-punjeni XFR. Drugim riječima, imaju puno prostora za razvoj jeftinog XF modela.

Očekuje se kako će novi model, vjerojatno serije XE, biti u klasi BMW Serije 3 ili Mercedesa C-klase. Kada? Vjerojatno ne prije 2012. godine.

Podsjetimo se, Tata Motors je kupio Jaguar brand od Forda prošle godine, a planovi za razvoj ove marke su im očito veliki. Nek’ im je sa srećom… 🙂