Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliJaguar C-X75 – koncept koji odlazi u proizvodnju (video)

Jaguar C-X75 – koncept koji odlazi u proizvodnju (video)


Iako je Jaguar nedavno dobio novog vlasnika, čini se kako u kompaniji ne spavaju. Naprotiv, u parizu su predstavili odličan koncept, model Jaguar C-X75, za koji se sve glasnije priča kako će se pojaviti u proizvodnji. Ako nas pitate, bilo bi to mrak… 🙂

Rijetko koji konceptualni model prijeđe u proizvodni model, ako i da onda je to najčešće s velikim izmjenama. Koncept je primjer što sve tehnologija može, ali bez financijskih ograničenja, dok se za cestovne automobile itekako mora razmišljati koliko će to u konačnici koštati.

Možda je kod ovakve vrste automobila cijena na nekom drugom mjestu, jer ovdje u prvi plan iskače upravo ljepota, luksuz i snaga. Zato vjerujemo kako bi proizvodni model mogao približno biti sličan predstavljenom konceptu.

Naravno, za sada nema konkretnih tehničkih podataka, jer u kompaniji nisu sigurni što će staviti pod haubu, no to će sigurno biti moćno. Ono što smo saznali je da će biti lakši od 1.360 kilograma, do stotke će ubrzavati za 5,5 sekundi i kako se godišnje planira proizvoditi oko 2.000 primjeraka.

Ako ne možete do Pariza na tamošnji Auto Show, evo videa koji vjerno prikazuje novi Jaguar C-X75.