Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliJaguar C-X16 je novi sportski dvosjed premijerno u Frankfurtu

Jaguar C-X16 je novi sportski dvosjed premijerno u Frankfurtu


Jedan od najočekivanijih automobila koji će se pojaviti na 2011 Frankfurt Auto Showu svakako je novi sportski dvosjed koji nam dolazi iz Jaguara. Radi se o C-X16 konceptu, a koji bi trebao postati novi kompanijin jeftini sportski automobil.

Ian Callum, glavni Jaguarov dizajner je potvrdio kako je ovo jedan od najuzbudljivijih automobila na kojem je sudjelovao u razvoju. To je inače šesnaesti Callumov automobil koji razvija, još od kako je prešao iz Forda i TWR/Aston Martina u Jaguar.

Jaguar C-X16 još zovu i "proizvodni koncept" što bi trebalo značiti kako gotovo sigurno ide u proizvodnju i to s eventualno vrlo malim izmjenama. Na žalost, u kompaniji ljubomorno čuvaju sve podatke, tako da su "pustili" samo ovu crtkariju. Znamo i kako će biti osjetno jeftiniji od Jaguar XK kojem je cijena oko 84.000.

Ipak, saznali smo nešto drugo. U Jaguraru rade na još jednom projektu, potpuno drugačijem od ovog. Kodno je nazvan "C-X75", za koji Callum tvrdi kako će biti boli od Bugatti Veyrona, dakle totalni super-super-automobil.