Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoJack Miller iznenadio protivnike na kišnoj utrci i pobijedio u Nizozemskoj

Jack Miller iznenadio protivnike na kišnoj utrci i pobijedio u Nizozemskoj


Utrka koja će ostati zapamćena po novom pobjedniku u Nizozemskoj, Jacku Milleru. To mu je ujedno i prva pobjeda u MotoGP karijeri, po vrlo teškim uvjetima, tako da će je posebno pamtiti.

Odličnu MotoGP utrku gledali smo na isto tako vrlo zanimljivoj stazi u Nizozemskoj. Kada kažemo zanimljiva to se odnosi i na vremenske uvjete. Kiša je natopila stazu koja je bila potpuno mokra, no očekivali se kako će se u 26 krugova, koliko je trajala utrka, staza brzo osušiti.

Na samom startu u prvi je zavoj prvi ušao Andrea Divisiozo (Ducati), no već u drugom ga je obišao Valentino “The Doctor” Rossi (Yamaha). No, opasno im se približavao Yonny Hernandez (Ducati), koji je cijelu priču preokrenuo u 3. krugu u kojem je obišao i Diviziosa i Rossija. Bilo je očito kako su ova staza i vremenski uvjeti odlično odgovarali Ducatijevim vozačima, tako da su se vrlo brzo pojavili u samom vrhu. Zanimljivo je spomenuti kako je aktualni svjetski prvak Lorenzo u tom trenutku držao praktički samo začelje, to nitko nije očekivao.

Bilo je ovo i zanimljivo ispitivanje za Michelinove gume koje su službene gume ove sezone, a koje su se po prvi puta pojavile u kišnoj utrci u Nizozemskoj.

I kada su timovi polako počeli pripremati zamjenske motore s gumama za suho, kiša je doslovno počela pljuštati. Prvi je “platio” vodeći Kolumbijac Hernandez kojeg je kiša zavarala i brzo je s prvog mjesta pao na začelje. Nakon njega sa staze je izletio Andrea “The Maniac” Iannone (Ducati). Kiša se i dalje pojačavala, tako da je u 12 krugova prije kraja prekinuta utrka (red flag), očekujući prestanak utrke.

Utrka je krenula, vrlo brzo Rossi ponovo izbija na čelo, a onda je krenula sezona izlijetanja koja je šokirala mnoge. Redom izlijeću – Pedrosa (već u prvom krugu), Petrucci odustaje zbog mehaničkih problema, pa izlijeću Crutchlow, Divizioso i Smith, a u brzo i Rossi. Nešto kasnije je izletio i A. Espargaro.

U tom je trenutku utrku poveo Marc Marquez (Honda), dok mu je Jack “Jackass” Miller (Honda) bio za leđima. Nije dugo trebalo, Miller prestiže Marqueza 8 krugova prije kraja. koji je vozio donekle rezervirano jer mu je i drugo mjesto osiguravalo puno bodova za povećanje vodstva na ljestvici vozača.

Evo i rezultata utrke. Slijedeća se vozi 17. srpnja u Njemačkoj.

Jack Miller iznenadio protivnike na kišnoj utrci i pobijedio u Nizozemskoj 02

Jack Miller iznenadio protivnike na kišnoj utrci i pobijedio u Nizozemskoj 03