HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportIstraživanje: hrvatski vozači se vrlo rijetko križaju prije vožnje

Istraživanje: hrvatski vozači se vrlo rijetko križaju prije vožnje


Jedno istraživanje u Hrvatskoj napraljeno je kako bi se saznalo slijedeće – u zemlji u kojoj se 90% stanovništva izjašnjavaju kao katolici, koliko ih se prekriži prije vožnje i tom vjerskom gestom započne svoje putovanje vozilom?

Hrvatski vozači kao da ne odražavaju vjersku populacijsku strukturu u Hrvatskoj – tek se 37% njih prekriži prije vožnje, što je nešto više od jedne trećine vozača, dok 62% vozača to uopće ne prakticira. Vjerske navike hrvatskih vozača tijekom vožnje istražio je web portal VidiAuto.com koji je na uzorku od 760 ispitanika napravio istraživanje na temu "Prekrižite li se prije vožnje?".

U ispitivanju je samo 17% vozača izjavilo da se križaju prije vožnje, dok jedan dio vozača vjersku gestu iskazuje samo kada idu na duže putovanje – njih 15%. Vrlo rijetko se križa 5% vozača. Zanimljiv je podatak i o broju krunica koje se nalaze u hrvatskim vozilima – nešto više od 10% njih u vozilu ima krunicu, pokazuju podaci VidiAuta.

Interesantno je što se čak 30% vozača u istraživanju portala VidiAuto.com izjasnilo da nisu vjernici. Istovremeno, 32% vozača izjavljuje da su vjernici, ali da se ne križaju.