Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportIRC u Brazilu, WRC u Meksiku

IRC u Brazilu, WRC u Meksiku


IRC u Brazilu, WRC u MeksikuOvo će biti vikend pun događanja za ljubitelje relija, jer osim WRC-a, koji se vozi u Meksiku, u Južnoj Americi, Brazilu, drugi dio ponajboljih svjetskih vozača odvesti će drugu stanicu ovogodišnjeg IRC prvenstva. Prošlogodišnji pobjednik i aktualni prvak, Kris Meeke, ujedno je i najveći favorit za pobjedu.

Tim više, jer Irac će u Brazilu biti jedini IRC vozač koji je već nastupio na tom natjecanju, što će mu zasigurno biti od velike pomoći, jer kako sam kaže, to je možda i najteži reli u kalendaru. Ako uspije pobijediti, Meeke će postati najuspješniji IRC vozač, budući da trenutno drži rekord od četiri pobjede zajedno s Giandomenicom Bassom, Lucom Rosettijem i Nicolasom Vouillozom. Čovjek koji bi najviše mogao profitirati, ali i izgubiti u Brazilu, svakako je Juho Hanninen, koji je u Monte Carlu završio drugi iza Hirvonena, koji ne vozi ostale stanice IRC-a.

Hanninen se odlično snalazi na makadamu i iako nema prethodnog iskustva s brazilskih brzinaca, Meekeu posao sigurno neće biti lak, jer on u svakom slučaju mora forsirati, budući da je u Monaku odustao. Jan Kopecky je pak malo zabrinut zbog nedostatka testiranja na makadamu, što za vozača koji je odrastao na asfaltu, poput njega, može biti problem. No, poznajući njegovo iskustvo i talent, vjerujemo kako privikavanje na brzi makadam neće predstavljati problem. Iznenaditi bi mogao i pobjednik posljednjeg prošlogodišnjeg relija, Guy Wilks, koji se sada više ne nalazi u problematičnom Protonu, već u konkurentnoj Fabiji te će sigurno gristi kako bi njegov Škoda UK tim bio uspješniji od Peugeot UK tima, za koji vozi glavni favorit Meeke.

Ceremonijalni start relija je u četvrtak navečer, a prvi brzinski ispit je na rasporedu u petak ujutro, u 8 h i 55 min.

IRC u Brazilu, WRC u Meksiku