Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportIRC Corsica Rally: 56 prijavljenih, bit će žestoko do kraja!

IRC Corsica Rally: 56 prijavljenih, bit će žestoko do kraja!


Reli na Korzici jedan je od slavnijih relija koji se nekad vozio u sklopu Svjetskog prvenstva, kao i Rallye Monte-Carlo, a sad su oba u sklopu IRC-a.

Intercontinental Rally Challenge nastavlja se relijem na francuskom otoku Korzici. Prvi brzinski ispiti na rasporedu su danas, u 14.03 i 16.56 sati starta brzinac Le Fangu – Nd de la Serra (27,53 km). Prijavljeno je 56 posada u IRC konkurenciji, a zanimljivost je da je među predvozačima legendarni Ari Vatanen.

Na listi prijava je 56 posada u međunarodnoj konkurenciji te 31 u francuskom prvenstvu. U odsustvu aktualnog IRC prvaka Finca Juhe Hanninena listu sa startnim brojem 1 predvodi Francuz Bryan Bouffier u Peugeotu 207 S2000, koji se proslavio pobjedom u Monte-Carlu u siječnju.

Dalje na listi su Freddy Loix (Škoda Fabia S2000), Guy Wilks (Peugeot), Jan Kopecky (Škoda), Thierry Neuville (Peugeot), Andreas Mikkelsen (Škoda), Bruno Magalhaes (Peugeot), Tony Gardemeister (Škoda), Francois Delecour (Peugeot), Pierre Campana (Peugeot), Julien Maurin (Ford Fiesta S2000), Patrik Sandel (Škoda)…

Uz brojne S2000 automobile premijeru će imati nova Subaru Impreza po R4 specifikaciji, koju će voziti Japanac Toshi Arai. Vozače u 2WD  konkurenciji predvodi lanjski prvak Harry Hunt s Citroenom DS3 R3.

Od mnogih vozača zanimljiviji je svakako jedan predvozač. Riječ je naime o legendarnom Ariju Vatanenu, svjetskom prvaku u reliju 1981. godine i četverostrukom pobjedniku Dakar rallyja. Vatanen će voziti Peugeot 207 RC Rallye, a suvozač će mu biti sin Max.

Reli se sastoji od 14 brzinaca podijeljenih u tri etape. Ukupna im je dužina 320 kilometara.

Danas se dvaput vozi brzinac Le Fangu – Nd de la Serra (27,53 km). U petak je na rasporedu šest brzinaca, a u subotu još šest. S obzirom da je Eurosport jedan od glavnih pokrovitelja IRC-a, neki će se brzinci drugog i trećeg dana prenositi i uživo.

Izvor: Automoto-portal.hr