Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportIRC Brazil: neobično određivanje startnog poretka

IRC Brazil: neobično određivanje startnog poretka


IRC Brazil: neobično određivanje startnog poretkaOrganizatori druge ovogodišnje IRC stanice, koja se vozi u Brazilu, malo si se zaigrali i osmislili neobičan način određivanja startnih pozicija za prvi dan relija, a kako bi utrka bila čim uzbudljivija. Odlučili su se za poseban brzinski ispit koji će donijeti vrlo važan startni poredak. Čini se kako će najbolje proći prva petorica.

Kako će u Curitibi startni poredak igrati dosta važnu ulogu u postizanju dobrih vremena, organizator je odredio da će o startnoj poziciji odlučivati 3,38 km dug specijalni brzinski ispit koji će otvoriti natjecanje. Iako bi bilo logično da se startne pozicije odrede prema ostvarenim rezultatima na prologu, Brazilci su odlučili da će prvih pet vozača izabrati s koje startne pozicije žele započeti natjecanje (od prvih deset mjesta).

Drugih pet vozača dobiti će preostala mjesta, dok će ostalih 39 natjecatelja biti raspoređeno prema startnim brojevima. Na makadamskim relijima startni poredak je od vrlo velike važnosti. Prvi vozači se često suočavaju s „čišćenjem“ ceste, dok oni s kraja poretka imaju problema s razrovanom podlogom.

Dakle, kao i u većini situacija u životu, najbolja je zlatna sredina. Spomenuti prvi brzinski ispit, Super Prime Pinhais, počinje danas u 15 h i 30 min po lokalnom vremenu, dok bi posadama posao mogla otežati i najavljena kiša.

 

IRC Brazil: neobično određivanje startnog poretka