Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiInfiniti – tri nova modela JX, Etherea i EV stižu do 2013. godine

Infiniti – tri nova modela JX, Etherea i EV stižu do 2013. godine


Infiniti, luksuzna Nissanova marka (ako niste znali!), u bliskoj budućnosti tržištu namjerava predstaviti čitavu gamu novih vozila, njih čak deset. Do 2013. godine očekuju nas tri nova modela – Infiniti JX crossover, Etherea i EV elektromobil.

Prvi bi se trebao pojaviti Infiniti JX crossover, već u proljeće 2012. godine. Namijenjen je tržištima Europe i Sjeverne Amerike, ali i Rusije. Namjeravaju do 2016. godine prodati više od 500.000 vozila, a konkurirali bi Audiju, BMW-u i Mercedes-Benzu. Sretno im bilo…

Drugi Infinitijev model koji stiže je kompaktni sedan razvijen na Etherea konceptu kojeg smo mogli vidjeti na ovogodišnjem 2011 Geneva Motor Showu. Imat će pogon na prednjim kotačima, a šuška se i o hibridnom pogonu. Navodno bi trebao koštati manje od 32.000$, a u prodaji bi se pojavio tijekom 2013. godine. Konkurirat će malim luksuznim automobilima kao što su BMW Serije 1 i Mercedes-Benzu.

Treći model koji Infiniti najavljuje je čisti elektromobil (EV). Pojavit će se tijekom 2013. godine a konkurirat će bratskom Nissanu Leaf. Razlikovat će se po skupljem i boljem dizajnu i ugrađenim materijalima, pa tako i cijenom.

Novim modelima u Infinitiju se nadaju kako će se s 36 proširiti na 71 svjetsko tržište.