Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportIduće sezone u WTCC-u i privatna momčad Sebastiena Loeba

Iduće sezone u WTCC-u i privatna momčad Sebastiena Loeba


Citroen je potvrdio da će pobjednička ekipa u WTCC-u i dogodine ostati ista, dakle Lopez, Muller i Loeb, ali imat će i dva dodatna automobila.

Jose Maria Lopez, Yvan Muller i Sebastien Loeb iduće godine zajedno će braniti titulu momčadskog svjetskog prvaka u Svjetskom prvenstvu touring automobila. No, Sebastien Loeb imat će dvostruku ulogu, jer osim kao jedan od vozača Citroen Racinga bit će i vlasnik privatne momčadi koja će također koristiti C-Elysee WTCC.

GT Tour 2014 Nogaro

Loebova privatna momčad Sebastien Loeb Racing se od 2012. godine natječe u raznim GT utrkama, utrkama izdržljivosti ili Porsche Cupu, a u 2015. suočit će se s novim izazovom – dobit će dva Citroena C-Elysée WTCC i s njima krenuti u Svjetsko prvenstvo. Bit će to ovogodišnje verzije automobila, ali modernizirane i poboljšane na isti način kao i novi automobil koji će Citroen napraviti za iduću sezonu.

Što se tiče vozača za ta dva dodatna automobila, šef Citroen Racinga Yves Matton rekao je da se dogovaraju oko nastupa Kineza Ma Qinghua, koji je i ove godine vozio na četiri trkališta i izborio pobjedu u Rusiji. Tko bi trebao dobiti drugo mjesto još je nepoznanica, a jedna od kalkulacija je i Robert Kubica.