Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHyundai raste u Europi, u 2012. godini zauzeli su 3,5% europskog auto tržišta

Hyundai raste u Europi, u 2012. godini zauzeli su 3,5% europskog auto tržišta


Podaci koje je objavila Europska udruga automobilske industrije idu u prilog južnokorejskom Hyundaiju. Naime, ti isti podaci govore kako je Hyundai u 2012. godini dostigao udio od 3,5% europskog tržišta.

Za usporedbu, krajem 2011., tržišni udio marke Hyundai bio je 2,9%. Sa 432.135 novoregistriranih vozila u Europi u 2012., Hyundai je u odnosu na 2011. godinu povećao prodaju za 9,4% dok je tijekom istog razdoblja tržište zabilježilo pad od 7,8%.

Hyundai Santa FeAllan Rushforth, viši potpredsjednik Hyundai Motor Europe komentirao je: “U ekstremno izazovnim ekonomskim uvjetima mi smo vrlo zadovoljni što smo postigli naš najbolji tržišni udio ikad. Tijekom protekle dvije godine lansirali smo 12 novih modela, nekoliko njih i u novim segmentima, koji pružaju visoku kvalitetu i zadovoljavaju najnovije ekološke standarde.”

U 2013. godini Hyundai nastavlja svoja ulaganja na europskom tržištu, širenjem svog sjedišta u blizini Frankfurta, a zatim i otvorenjem novog testnog centra na poznatoj Nürburgring stazi u Njemačkoj. Pored toga, Hyundaijev predstojeći ulazak u Svjetsko prevenstvo u reliju rezultirao je osnivanjem Hyundai Motor GmbH sa sjedištem u Alzenau u Njemačkoj.

“Nastavit ćemo ulagati u rast i razvoj naše europske poslovne infrastrukture i jačati imidž vrhunskog europskog proizvođača automobila”, zaključio je Rushforth.

Hyundai Europa 2012 02

Izvor: Auto-info