Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHyundai HND-9 Coupe Concept premijerno na južnokorejskom 2013 Seoul Motor Showu

Hyundai HND-9 Coupe Concept premijerno na južnokorejskom 2013 Seoul Motor Showu


Istovremeno se održavaju dva auto sajma – u New Yorku i u Seoulu. Ipak, Hyundai je odlučio kako će svom domaćem južnokorejskom tržištu premijerno predstaviti svoj novi Hyundai HND-9 Coupe Concept.

U Hyundaiu HND-9 model nazivaju i “novom generacijom luksuznih sportskih coupea”. U stvari ,možemo reći kako je ovo i neka vrsta nasljednika Genesis Coupe. U stvari, bilo bi još točnije reći kako će HND-9 model utjecati na mnoge buduće Hyundaijeve modele, pa tako i na spomenuti Genesis.

Jedna od najjačih aduta koje ima ovaj automobil, uz odličan dizajn, je i pogonski agregat – pod haubom se nalazi 3,3 litarski V6 turbo punjeni motor s direktnim ubrizgavanjem, a koji razvija 362 konjske snage. I novi Genesis Coupe, koji na tržište stiže najvjerojatnije 2016. godine, imat će turbo punjeni V6 motor.

Ugrađen je 8-brzinski automatski mjenjač, isto onaj koji se nalazi u Equus sedanu, a dolazi s “paddle shifters” ručkicama za mijenjanje brzina oko upravljača, slično kao što je to kod nekih drugih modela. Pogon je očekivano na stražnjim kotačima.

HND-9 je deveti koncept koji je razvilo Hyundaijev dizajnerski centar u južnokorejskom Namyangu. I sami možete na slikama i videu vidjeti kako ovaj automobil djeluje vrlo sofisticirano i futuristički, a napravljen je i od kvalitetnih materijala. Ključni detalji vanjskog izgleda je fluidna površina, dok linije ističu njegovu dužinu, a djeluje i vrlo široko zahvaljujući velikom šesterokutnom usisniku zraka na prednjoj masci.

Kotači su veliki 22 inčni, vrata se otvaraju prema gore, a i odabir prednjih i stražnjih svjetala je vrlo zanimljiv. Sve u svemu, izgleda sjajno. Naravno, ako se bude pojavio u proizvodnji, dosta tih “futurističkih” elemenata će nestati.