Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHyundai Equus – korejska ‘mečka’ za samo 58.000$

Hyundai Equus – korejska ‘mečka’ za samo 58.000$


Naslov govori sve. Novi Hyundaijev luksuzni model opasno napada visoku klasu u kojoj vladaju "veliki dečki". Hyundai Equus sedan ima sve što imaju i već etablirana braća, odnosno konkurenti prema kojima "puca", a to su Mercedes-Benz S-klase i BMW Serije 7. A evo i zašto.

Kao prvo, cijenom je osjetno niži od konkurencije. Osnovni Hyundai Equus Signature model dobit ćete već za 58.000$, a malo jači Equus Ultimate model za 64.500$. Ako to usporedimo s cijenom BMW-a Serije 7 od 82.500$ (V8 motor, model 750i), ili Mercedes S550 koji košta 91.600$, razlika je ogromna.

Idemo usporediti motore. Hyundai Equus pod haubom krije motor od 381KS, BMW 750i ima ravno 400 konja, a Mercedes S550 382KS. Tu je najslabiji, samo u osnovnom modelu. Jači ima 5,0 litarski V8 motor od 429KS, što je više i od BMW-a sedmice.

Naravno, to nije sve. Tu je i pregršt dodatne elektronike, kao što je kontrola suspenzije, CDC sustav (Continuous Damping Control), 19 inčni kotači, 9 zračnih jastuka, SCC sustav (Smart Cruise Control), prilagodljiva prednja svjetla, pomoć pri parkiranju, grijana i hlađena prednja sjedala, Apple iPad podrška i još puno toga.

Hyundai Equus Ultimate može se još pohvaliti i prednjoj kameri, zabavom na zadnjim sjedalima (8 inčni monitor), frižiderom i stražnjoj centralnoj konzoli. Sve u svemu, luksuz pršti iz svakog ugla.

Ako niste previše osjetljivi na marku, ovo je definitivno odličan izbor za one koji vole luksuz, a žele potrošiti nešto manje.