Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportHyundai Autokuća Košara -13. Nagrada Tar-Vabriga 2017 – kronometristi startaju sezonu

Hyundai Autokuća Košara -13. Nagrada Tar-Vabriga 2017 – kronometristi startaju sezonu


Počinje nova domaća automobilistička sezona u kronometar vožnjama utrkom Hyundai Autokuća Košara -13. Nagrada Tar-Vabriga 2017.

Domaćin i organizator drugog natjecanja sezone Prvenstva Republike Hrvatske, nakon relija u Kumrovcu, je Autoklub „Poreč Motorsport“ kojem u realizaciji  natjecanja  najmlađe domaće prvenstvene discipline – kronometar vožnji kao suorganizator pomaže  Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle pod čijim je okriljem prije više od 20 godina i nastala ova disciplina koje traje dan danas. Prije deset godina uvrštena je u tadašnje Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a, da bi se potom  dvije godine vozio  Kup HAKS-a odnosno Kup Hrvatske. Od 2012. godine  boduje se za Državno prvenstvo.

U nedjelju 9.travnja u Taru na stazi „Motodrom Poreč“vozi se „Hyundai Autokuća Košara -13. Nagrada Tar-Vabriga 2017.“ za koju se prijavilo 58 vozačica i vozača iz  16 hrvatskih klubova. Pored državnog natjecanje se boduje i za Prvenstvo Auto karting liga Zapad HAKS-a i Prvenstvo Auto i karting saveza Istre.

Prvenstvo Hrvatske vozi se u šest klasa – tri u grupi automobila „serija“ i to do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm, potom dvije u grupi „sport“ do 1400 i preko 1400 ccm i zasebno klasa „diesel“.

Elitu predvodi prošlogodišnji državni prvak i pobjednik ukupnog poretka Zagrepčanin Vjekoslav Čičko iz Autokluba „Buzet Autosport“, dok će mu zasigurno najveći rivali biti Donald i Marino Milokanović iz brtoniškog AK Skok racinga. Uz brojne vozače Istre i Kvarnera sa zanimanjem se očekuje nastup brojne ekipe zagrebačkog AK Ina Delta, te niza novih sudionika ove atraktivne automobilističke discipline.

Staza u Taru duga je 600 metara, a gledateljima uz dobre uvjete boravka uz stazu pruža pregršt uzbuđenja.  Pokrovitelji manifestacije su  Općina Tar-Vabriga i Turistička zajednica Tar-Vabriga. Ranojutarnje okupljanje sudionika počinje verifikacijom i tehničkim prijemom vozila od 8,15 sati. Službeni trening je u 11,15 sati. Svečano otvaranje natjecanja je u 13,15 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 13,30 sati. U pauzama vožnje nastupit će kartingaši u okviru višegodišnjeg programa FIA akcije „Desetljeće sigurnosti u prometu 2010.-2020.“. Proglašenje najuspješnijih planirano je oko 19 sati.