Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaHTC Think+ Touch bit će novi Infotainment sustav za automobile

HTC Think+ Touch bit će novi Infotainment sustav za automobile


Radi se o dodatnoj kontrolnoj ploči koja se najčešće nalazi u srednjem stupu, odnosno ekranu na dodir preko kojeg pristupate primjerice navigaciji, radiju, klimi, senzorima i drugim elektronskim dijelovima automobila.

Kodno nazvan 0PCM100, HTC Think+ bi se zaista nakon spomenutih certifikacija vrlo brzo mogao pojaviti u automobilima. Kako je upravo certificiran za Wi-Fi i Bluetooth sustave, novi HTC Think+ Touch bi se uskoro mogao pojaviti kao takozvani “infotainment” sustav u automobilima više klase. Naravno, ova priča ovisi i o proizvođaču automobila, no spominjemo ovo čisto da znate što se sve može. A može se i puno više od toga.

Naravno, pošto je HTC Think+ Touch certificiran za WiFi i Bluetooth, oba načina bežične komunikacije bit će podržana u automobilima, tako da će putnici moći nesmetano koristiti Internet ili se povezivati preko Bluetooth veze. Konkretno, podržavat će Bluetooth 2.1 + EDR, kao WiFi a/b/g/n/ac (dual band).

Inače HTC Think+ Touch radi na Android 4.4.x KitKat operativnom sustavu, a podržavat će i Sense UI koji će biti posebno prilagođen za korištenje u automobilima. Nismo spomenuli podršku za GPS, ali ona se podrazumijeva s obzirom da smo spomenuli auto navigaciju.

No, spominju se i neke dodatne mogućnosti – praćenje pritiska tlaka u gumama, sustav za praćenje linija na cesti, osim nekoliko navigacijskih mapa koje će inicijalno biti instalirane u samom sustavu. Pitanje je samo čije će mape preuzeti – Google, HERE Maps, Garmin? Vidjet ćemo… 🙂

Čini se kako se tajvanska kompanija trgnula u posljednje vrijeme i oko nje se počelo nešto događati. Samo ćemo vas podsjetiti kako su nedavno najavili HTC H7 tablet.

HTC Think Plus Touch će se kao Infotainment sustav ugrađivati u automobile 12