Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHrvatska: prodaja novih automobila rasla 21%, VW najprodavaniji

Hrvatska: prodaja novih automobila rasla 21%, VW najprodavaniji


Ako je vjerovati najnovijim podacima, u Hrvatskoj je porasla prodaja novih automobila. U travnju su prodana 4073 automobila, pa je to najuspješniji mjesec ove godine. Najviše su se prodavali VW, Renault i Opel.

Ukupno je u četiri mjeseca prodan 14.561 automobil, odnosno 21 posto više od lanjskih 12.040 auta u istom razdoblju.

Travanjska je prodaja za čak 33 posto veća od lanjske, jer je lani u travnju prodano 3056 auta, a ove godine 4073 nova auta. To je podiglo i ukupni rast na 21 posto, što je brojka koja ulijeva optimizam svima koji rade u domaćem auto-sektoru i žive od njega.

Naprodavanija marka u travnju bio je Volkswagen, prekinuvši tromjesečnu dominaciju Renaulta. Volkswagen je bio nadmoćno najbolji, s prodanim 561 automobilom, prema 413 Renaultovih primjeraka. Na trećem mjestu je lanjski prvak Opel, koji je prodao 412 automobila, dakle samo jedan manje od Renaulta.

Na četvrtom i petom mjestu u travnju su bile dvije korejske marke – Chevrolet i Hyundai. Među deset najprodavanijih još su Škoda, Citroen, Peugeot, Ford i Toyota. Što se premium brandova tiče, Audi je u travnju prodao 99 vozila, BMW 76, a Mercedes 54 automobila.

U ukupnom četveromjesečnom zbroju Renault je na prvom mjestu, s prodanih 1573 automobila, samo 15 komada više od Volkswagena. Opel drži čvrsto treće mjesto s prodanih 1424 auta. Sigurna je i Chevroletova četvrta pozicija s prodanih 1099 primjeraka, ispred Hyundaija koji je stigao do 843 prodana auta.

Izvor: Automoto-portal.hr