Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHR Auto 2015: Šest kandidata za nasljednika Peugeota 308

HR Auto 2015: Šest kandidata za nasljednika Peugeota 308


Zbor automobilskih novinara izabrat će HR Auto 2015 između šest kandidata: Citroena C4 Cactus, Hyundaija i10, Mercedesa C-klase, Nissana Qashqaija, Opela Corse i Renaulta Twinga.

Tradicionalni izbor automobila godine u organizaciji Zbora automobilskih novinara bliži se završnoj fazi. Od svih noviteta koji su stigli ili uskoro stižu na tržište izabrano je šest automobila finalista, a između njih bit će izabran nasljednik Peugeota 308.

Finalisti su Citroen C4 Cactus, Hyundai i10, Mercedes C-klase, Nissan Qashqai, Opel Corsa i Renault Twingo. Međusobni sraz svih finalista dogodit će se u ponedjeljak 24. studenog na poligonu Oryx centra za sigurnu vožnju. Tamo će novinarski žiri usporediti sve automobile i dobiti bolji uvid u sličnosti i razlike, prednosti i nedostatke, nakon čega će raspodijeliti svoje glasove i izabrati najboljeg.

HRauto

Osim zlatnog, srebrnog i brončanog volana, dodjeljuju se i posebna priznanja u 12 kategorija. Kategorije su dizajn, ekologija, obiteljski automobil, poslovna limuzina, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji coupe, najatraktivniji kabriolet / CC /roadster, najpovoljnija kupnja, sigurnost, tehničke inovacije, terenac/4X4/SUV te gradski automobil.

Završna svečanost izbora za HR auto bit će održana u prosincu.