Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHoonicorn – čudovište koje će Ken Block voziti u sedmom nastavku Gymkhane

Hoonicorn – čudovište koje će Ken Block voziti u sedmom nastavku Gymkhane


Ken Block i njegov Gymkhana serijal poznati su svim ljubiteljima atraktivnih vožnji, a uskoro će biti snimljen i sedmi nastavak. U njemu će Block voziti Ford Mustang iz 1965 pretvoren u ‘babarogu’ sa 845 KS.

Nakon Subaru Impreze i Forda Fieste Ken Block će u sljedećem nastavku Gymkhane imati novi automobil. Uvjetno rečeno novi, jer čudovišni auto nazvan Hoonicorn napravljen je na bazi Forda Mustanga iz 1965. godine. Stvorili su ga majstori ASD Motorsporta iz Sjeverne Karoline, a trebalo im je dvije godine.

U njemu je 6.7-litreni V8 motor, koji je prošao tretman u firmi Roush Yates i nabrijan je na 845 KS. Na njega je spojen šeststupanjski mjenjač, a na sve to pogon je sa stražnjih proširen na sva četiri kotača.

A dizajn? Dizajn je kombinacija klasičnih američkih muscle automobila, DTM i WRC trkaćih bolida i autića s kojima se Ken Block igrao kao klinac.
Uživo će automobil biti prikazan na SEMA sajmu u Las Vegasu ovog tjedna, a za par tjedana ili mjeseci moći ćemo ga vidjeti u Gymkhana 7 filmiću.
A dotad uživajte u prijašnjim filmovima…