Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliHonda Jazz Hybrid – uz Civic, Insight i CR-Z još jedan s IMA sustavom

Honda Jazz Hybrid – uz Civic, Insight i CR-Z još jedan s IMA sustavom


Honda Jazz Hybrid predstavljena na pariškom salonu najnoviji je hibridni model u ponudi ove japanske marke. Nakon kompaktnih Civica i Insighta te sportskog modela CR-Z, hibridni gradski auto trebao bi ovu tehnologiju još više približiti kupcima.

S novom hibridnom tehnologijom Jazz Hybrid ne gubi na praktičnosti u onosu na obični Jazz, a posebice se to odnosi na funkcionalnost ultra-fleksibilnih “Čarobnih sjedala ‘ i 300 litara prostora u prtljažniku.

Naime, IMA baterije hibridnog sustava kao i upravljačka jedinica integrirani su u podnicu prtljažnika zadržavši, pa se ne gubi na volumenu iskoristivog prostora.

Srce hibridnog sustava je 1.3 i-VTEC benzinski motor, a s njim su iskombinirani elektromotor te sklop baterija. Na pogonski sklop se nadovezuje CVT sustav prijenosa, a rezultat je automobil s najmanjom emisijom CO2 od bilo kojeg drugog automobila s automatskim mjenjačem u B segmentu (104 g/km).

Za dodatni doprinos smanjenju potrošnje tu je i dobro poznati sustav za pomoć ekonomičnom načinu vožnje – Eco Assist, koji vozaču pokazuje kako trenutni način vožnje utječe na potrošnju.

Izvor: Automoto-portal.hr