Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliHonda Insight, NSX i drugi hibridni modeli – kompanija ih je prodala već više od milijun!

Honda Insight, NSX i drugi hibridni modeli – kompanija ih je prodala već više od milijun!


Honda je počela prodaju hibridnih vozila 1999. godine s prvom generacijom hibridnog modela Honda Insight u Japanu, koji je tada bio najštedljivije vozilo na svijetu po potrošnji goriva od samo 3,5l/100 km.

Hibrid je korak od krucijalne važnosti za razvoj agregata s unutrašnjim sagorijevanjem u pravcu proizvodnje potpuno električnih vozila. Honda vjeruje da će ova tehnologija igrati sve važniju ulogu u budućnosti. Oslanjajući se na jedinstvene karakteristike svog originalnog laganog i kompaktnog IMA (Integrated Motor Assist) hibridnog sistema, Honda je obogatila liniju hibrida i trenutno prodaje 8 hibridnih modela u oko 50 zemalja širom sveta, uključujući 3 hibridna modela u Europi.

Honda razvija svoje hibridne tehnologije kako bi zadovoljila različite zahtjeve kupaca. Unapređenjem aktualnog IMA hibridnog sistema Honda se našla na prvom mjestu po ekonomičnosti potrošnje goriva među hibridnim vozilima. Pored ovoga Honda će predstaviti novi dvomotorni hibridni sistem za automobile srednje klase, kao i ekonomični tromotorni hibridni sistem po imenu Sport Hybrid SH-AWD (Super HandlingAll Wheel Drive) koji osigurava superiornu upravljivost i odličnu ekonomičnost. Ovaj sistem će biti primijenjen na novom modelu NSX, koji će se prodavati u Europi.

Pod globalnim ekološkim sloganom „Plavo nebo za našu djecu“ Honda će nastaviti svoje napore u području razvoja i prodaje hibridnih vozila kako bi ostvarila svoj cilj da svijet postane čistije i sigurnije mjesto za život.

U nastavku donosimo tri videa – prvi prikazuje Hondu Insight, a slijede dva videa koji prikazuju usporedbu između Honde Insight i Toyote Prius.

Izvor: Auto-info.hr