Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliHonda Fit i Civic Hybrid, FCX Clarity i drugi elektro hibridi

Honda Fit i Civic Hybrid, FCX Clarity i drugi elektro hibridi


Hondin predsjednik Takanobu Ito u svom je polugodišnjem govoru objavio detalje vezane uz nove proizvode i buduće planove ove kompanije. Prema njegovim riječima, kupci diljem svijeta sve se više odlučuju za manje i ekološki prihvatljivije automobile. Stoga ne čudi što Honda svoje nove modele bazira na brzini, isplativosti i maloj emisiji štetnih plinova.

Honda će u skorijoj budućnosti predstaviti nekoliko novih modela sa IMA (Integrated Motor Assist) sustavom. Iako su informacije dosta šture, poznato je da će prvi takav model biti Honda Fit Hybrid (Jazz u europi) predstavljen u Japanu ove jeseni. Osim toga, nova generacija Honde Civic Hybrid biti će opremljena snažnijom Litij-ionskom baterijom.

Također je potvrđeno da se radni na razvoju „plug-in“ hibridnog sustava za vozila više klase, a prvi model opremljen tim sustavom pojavit će se na tržištu 2012 godine. Što se potpuno električnih modela tiče, u pripremi je model koji će biti izravni konkurent Nissanu Leaf, a nastavlja se i „full-cell“ tehnologije u modelu FCX Clarity.

Što se pak klasičnog pogona tiče, Honda će nastaviti razvijati tehnologiju s kojom će se poboljšati performanse, uz istovremenu bolju iskoristivost goriva. Nova serija agregata dolazi također 2012 godine, dok će iste godine biti predstavljen novi dizelski motor..

Izvor: Automoto-portal.hr