Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHirvonenu pobjeda u Japanu, kandidatima za prvaka ništa

Hirvonenu pobjeda u Japanu, kandidatima za prvaka ništa


Pobjedom na teškoj reli utrci u Japanu, Fordova zvijezda Mikko Hirvonen je upisao i drugu sezonsku pobjedu.

Odustajanjem timskog kolege Marcusa Gronholma i Citroenovog Sebastiena Loeba nije imao većih problema i do cilja je stigao s 37,4 sekunde ispred drugoplasiranog Danija Sordoa iz Citroena. Mnogi su prognozirali kako će utrka u Japanu biti prekretnica u prvenstvu u kojem će se prodrmati vozačka ljestvica na vrhu, no dogodilo se upravo suprotno. Marcus Gronholm je zbog mehaničkih problema odustao već u četvrtom brzincu, dok je Sebastien Loeb izletio u nesretnom 13. brzincu, ali se s velikim zaostatkom vratio na stazu, na kojoj je zbog problema s pumpom za ulje odustao u predzadnjem 26. brzincu. Finac i Francuz su tako odluku o prvaku prenijeli na posljednje dvije utrke, koje se voze u Irskoj i Velikoj Britaniji. Prva je na rasporedu 18. studenog, a druga 30. studenog.

čast Citroena spasio je Dani Sordo, dok je treći do cilja stigao Henning Solberg, vozač Stobart Forda.
Zanimljiv podatak govori kako je ove sezone pobjedu odnijelo samo tri vozača, odnosno dva tima – Loeb 7, Gronholm 5 i Hirvonen 2. Na konstruktorskom dijelu ljestvice samo su teoretske šanse da Citroen preotme naslov Fordu. Citroen bi morao pokupiti svih 36 mogućih bodova, tada bi Ford ostao “kratak“ za dva boda, što je gotovo nemoguće. No, sjetimo se Formule 1 i Raikkonenovog naslova, sve je ipak moguće.

Ovu će utrku svakako zapamtiti Minchi’s Ford tim, jer su osvojili nove vrijedne sezonske bodove.
Vozačku i konstruktorsku ljestvicu možete pronaći ovdje.
Najzanimljivija konstruktorska borba do kraja sezone sigurno će se voditi između timova Subaru i Stobart Ford. Subaru je u prednosti samo dva boda, do kraja sezone još su dvije utrke, sve je moguće.