Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHenry Ford – Fordovci obilježili 150. godišnjicu od rođenja njihovog osnivača
Henry Ford

Henry Ford – Fordovci obilježili 150. godišnjicu od rođenja njihovog osnivača


Za cijelu Fodrdovu obitelj 30. srpanj je vrlo važan datum koji će trajno ostati zabilježen u njihovom kalendaru. To je dan kada je rođen veliki Henry Ford i kada je pokrenuo “Blue Oval” kompaniju.

Poznati emrički proizvođač je proslavio ovaj za njih važan dan u državi Michigan, gdje je 30. srpanj proglašen i kao Henry Ford dan. Ford je tako prije dva dana proslavio 150. godina od rođenja njihovog osnivača.

Ford je globalna marka i vrlo je dobro prodavana u cijelom svijetu, pa tako i u Europskoj uniji. U Hrvatskoj im prodaja ide nešto slabije, jer je hrvatsko tržište više naklonjeno njemačkim proizvođačima, no kompanija ima nekoliko modela koji su definitivni bestselleri i koji su proglašavani automobilima godine, kao primjerice Ford Focus i Ford Fiesta.

Svakako treba spomenuti kako su Henry Ford i njegova kompanija za sobom ostavili dubok trag u automobilskoj industriji i sa svojih 150 godina su pravi pioniri u proizvodnji automobila. Od kada je predstavljen prvi Fordov automobil, ništa više nije bilo kao prije.

Henry Ford