Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliHennessey Venom GT2 dolazi iduće godine, s više od 1.500KS i cijenom od 1,25 milijuna $

Hennessey Venom GT2 dolazi iduće godine, s više od 1.500KS i cijenom od 1,25 milijuna $


Jeste li ikada razmišljali kako bi mogao izgledati produženi Lotus Elise, a koji pod haubom ima twin turbo punjeni Chevroletov LS V8 motor. Dobit ćete upravo ovog monstruma – Hennessey Venom GT2.

Venom GT je iako egzotičan vrlo poznat superautomobil. Zanimljiv je i po tome što ima 1.244 konja (naravno govorimo o prvom modelu), a što je točno 1KS po kilogramu težine superautomobila, na što su u Hennesseyu vrlo ponosni. No, ne i posve zadovoljni, jer misle kako mogu i puno bolje. To misli i John Hennessey i njegov Hennessey Performance tim. A to puno bolje je ovo što vidite na slikama, a to je nasljednik Hennessey Venom GT2, koji dolazi tijekom iduće 2013. godine.

Kao i “normalni” Venom GT, ako ga tako možemo nazvati, i Venom GT2 će pokretati Chevroletov 7,0 litarski V8 motor, koji je spojen na par turbo punjača, te uz još neke dodatne tuning zahvate izvukli su iz njega više od 1.500 konja, a koji se kanaliziraju na zadnje kotače preko 6-brzinskog ručnog mjenjača (ili 7-brzinskog automatskog kao opcija).

U toliko brutalnu snagu iz Hennesseya su se pohvalili kako ovaj ljepotan od 0-100 km/h ubrzava za bolje od Venoma GT, a i maksimalna brzina mu je sigurno veća. Podsjetimo se, Venom GT do stotke ubrzava za 2,7 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 421 km/h. Dakle, dvojka će biti bolja i brža, možda u rangu Bugatti Veryona? 🙂

Trenutno je Venom GT, dakle prvi model, brži od Bugatti Veyrona, jer do 200 mph (oko 322 km/h) ubrzava za 10-ak sekundi brže Bugattija. No Bugatti navodno radi na novom modelu koji će imati 1.600 konja, opet čista brutala. Ipak, treba spomenuti kako je Bugatti i osjetno teži.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti nasljednika Venoma GT u obliku Venoma GT2. Znamo i cijenu koja će također biti “brutalna”, pa ako imate kojim slučajem viška oko 1,25 milijuna američkih dolara u džepu, priuštite si ovog ljepotana.

Na videu niže je naravno Hennessey Venom GT, jer dvojke još uvijek nema niti za lijek…