Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliHennessey Venom GT premijerno na 2010 SEMA Showu

Hennessey Venom GT premijerno na 2010 SEMA Showu


Vrhunski sportski automobil, Hennessey Venom GT, u stvari je prerađeni Lotus Elise. Iz twin-turbo V8 motora izvukli su nevjerojatnih 1.200KS, uz maksimalnu brzinu od brutalnih 421 km/h! Nevjerojatni podaci, ali ako ste negdje u SAD-u i posjetit ćete 2010 SEMA Show, moći ćete ga vidjeti i uživo.

Naravno da smo pomislili kako mi je prva konkurencija Bugatti Veyron Super Sports i Koenigsegg CCXR, no Hennessey Venom GT ima nešto što ova dva nemaju, a to je težina od samo 1090 kilograma. Strašan automobil, nema uopće dileme. Naravno, neće svi Venom GT modeli biti tako "nabrijani". One normalnije inačice (ako ih tako možemo nazvati) imat će super-punjenu 6,2 litarsku LS9 mašinu posuđenu iz Corvette ZR1 modela, a koja razvija 725 konja, odnosno nešto jača mašina s okruglih 1000 konja. Za nas obične smrtnike to su brojke od kojih nam se jednostavno vrti u glavi.

Dodajmo kako je u ovaj Venom GT ugrađen 6-brzinski Ricadro sekvencijalni mjenjač, aktivna aerodinamika i suspenzija, Brembo kočnice, te programibilni "traction control" sustav.

Zanimljiva informacija kaže kako će se godišnje proizvoditi samo 10 primjeraka, a četiri su već naručena i imaju svoje vlasnike. Nikako ne propustite ovaj video.