Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliHennessey Venom GT brži od Bugatti Veyrona – ovo je najbrži serijski automobil na svijetu!

Hennessey Venom GT brži od Bugatti Veyrona – ovo je najbrži serijski automobil na svijetu!


Hennessey Venom GT već drži svjetski rekord u ubrzanju, a sada tvrde kako su brži i od Bugatti Veyrona. Ovaj super sportaš iz 7.0-litrenog V8 bi-turbo motora izvlači nevjerojatnih 1.244 KS.

To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 300 za svega 13,63 sekunde (najbrži prema Guinnessu), a prema posljednjem testu Venom GT prestaje ubrzvati i nakon Veyrona? Na aerodromu u Kaliforniji ova je zvijer postigla maksimalnu brzinu od čak 426,48 km/h i time postala najbrži serijski automobil na svijetu…

Neki se ipak ne slažu s time zbog činjenice kako je Veyron postigao brzinu od 429,69 km/h. Stvar je u tome što je Veyron tu brzinu postigao na Volkswagenovoj kružnoj stazi, ali je maksimalnu brzinu u svom cestovnom bolidu elektronički ograničio na 415,21 km/h, kako kažu, zbog nepouzdanosti guma na maksimalnoj brzini. Hennessey zbog toga tvrdi kako je njegov Venom GT trenutno najbrži serijski automobil kojeg novci mogu kupiti (1.2 milijuna dolara).

John Hennessey s druge strane napominje i kako bi njegov Venom GT na stazi kakvu je Veyron imao na raspolaganju postigao brzinu preko 442 km/h, što se nada uskoro i potvrditi.

Mi s druge strane još uvijek ne skidamo Veyrona sa trona dok se i službeno ne potvrdi drugačije. Prisjetimo se i Koenigsegg Agere koja sa 1.124 KS snage može zaprijediti Veyronu, ali o laskavoj tituli najbržeg može samo sanjati – dok im VW ne odobri ulaz na jedinstvenu stazu…

Izvor: Auto-info