Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHat trick Ferrarija – Massi pobjeda, Raikkonenu drugo mjesto

Hat trick Ferrarija – Massi pobjeda, Raikkonenu drugo mjesto


Massa je došao do prve pobjede u Bahrainu, dok je Raikkonen drugim mjestom izbio na čelo vozačke ljestvice. Ili još zanimljivije, BMW Sauber izbija na čelo konstruktorske ljestvice!

Još jedna utrka bez prevelikih uzbuđenja. Očekivali smo puno zanimljiviju utrku s obzirom na konfiguraciju staze, njenu širinu i mogućnost obilaženja. Velik dio utrke prošao je u održavanju osvojenih pozicija na samom startu. Idemo redom…

Na samom startu u prvi su plan iskočila oba Ferrarija. Iako su bili na prljavijem dijelu staze, Massa uspijeva iskočiti ispred Kubice, a Raikkonen obilazi Hamiltona koji je djelovao kao da je u velikim problemima i nakon prvog zavoja s trećeg pada na deveto mjesto, iza Alonsa. Već nekoliko zavoja kasnije još jedna velika greška Hamiltona koji s traga udara Alonsa, gubi prednji nos, te mora u boks uz promjenu taktike koja će mu do kraja utrke u potpunosti "izbiti" sve bodove iz ruku.

U trećem krugu Raikkonen je iz svog Ferrarija istisnuo sve što se moglo i na startno-ciljnoj ravnini s vanjske strane obilazi Kubicu. I to bi bila jedina zanimljiva akcija koju smo uspjeli ubilježiti do 16. kruga, kada su počeli prvi odlasci u bok.

18. krug donosi nam zanimljiv britansko-škotski dvoboj između Davida Coultarda (Red Bull) i Jensona Buttona (Honda). činilo se kako Buttonova Honda odlično funkcionira i vidljiva je bila veća brzina, no Britanac u jednom zavoji pravi grešku, "jaši" Coultardov bolid i ostaje bez nosa. Nakon odlaska u boks i kratkog izlaska na stazu se vraća. Očito je kako je ozbiljnije oštetio bolid.

Do kraja utrke gotovo su svi vozači zadržali svoje pozicije.

Nakon prvih odlazaka Ferrarijevog dvojca u boks Massa zadržava vodeću poziciju, a Hamilton se pojavljuje na 14. mjestu. I nakon drugih odlazaka u boks Massa sigurno ostaje prvi. Zanimljivo je kako je Timo Glock (Toyota) kroz boks obišao Fernanda Alonsa (Renault), dvostrukog svjetskog prvaka. Neobično, ali je tako.

Do kraja utrke gotovo su svi vozači zadržali svoje pozicije. Evo i tabelarni prikaz kako je završila treća sezonska utrka za VN Bahraina.

Na ljestvici vozača vodstvo je preuzeo Raikkonen. Na konstruktorskoj ljestvici situacija je puno zanimljivija. Po prvi puta vodeći je BMW Sauber (30), a sliejde Ferrari (29) i McLaren (28). Ljestvice vozača i konstruktora potražite ovdje.

Slijedi tri tjedna stanke. F1 vikend očekuje nas krajem mjeseca, točnije od 25 – 27. travnja za VN Španjolske.