Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportHamiltonu prvi, a Webberu drugi današnji trening za VN Južne Koreje

Hamiltonu prvi, a Webberu drugi današnji trening za VN Južne Koreje


Ovog se vikenda po prvi puta vozi Velika nagrada Južne Koreje. Radi se o potpuno novoj stazi koja je nepoznanica za sve vozače, tako da ćemo malo detaljnije pratiti što se događa i na samim treninzima, kvalifikacijama, te samoj utrci koja je na rasporedu u nedjelju. Za sada su se najbolje snašli Hamilton u prvom, i Webber u drugom treningu.

Kako je ovo potpuno nova staza i nepoznanica za sve vozače, ali i njihove timove, svi su u "ispitivanje" terena krenuli oprezno. Treninzi su voženi u praktički noćnim i ranojutarnjim satima po hrvatskom vremenu. Na prvom je treningu najbrži bio McLarenov Lewis Hamilton, a na drugom trenutno vodeći u prvenstvu Mark Webber u Red Bullu. Konstantno dobru formu pokazali su Jenson Button s dvije pete pozicije, te Robert Kubica s najboljim drugim odnosno četvrtim mjestom.

Evo i rezultata prva dva treninga.

Podsjećamo vas kako se utrka za VN Južne Koreje vozi u nedjelju u 8:00 sati uz direktan prijenos na HRT2. Prije toga nas naravno očekuju kvalifikacije, a koje su na rasporedu dan ranije, u subotu u 7:00 sati.