HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportHAKS regija Zapad: svečana završnica oktanske sezone Istre i Kvarnera

HAKS regija Zapad: svečana završnica oktanske sezone Istre i Kvarnera


Danas u u 18,30 sati u  Društvenom domu Dražice u Općini Jelenje Automobilistički savez Primorsko-goranske županije domaćin je  svečanosti proglašenja najuspješnijih sudionika prošlogodišnjeg Prvenstva Regije Zapad HAKS-a i Prvenstva Primorsko-goranske županije u auto sportu.

Regija Zapad HAKS-a obuhvaća klubove s područja četiri susjedne županije – Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i  Karlovačke i djeluje već sedmu godinu. Iz godine u godinu raste broj natjecanja kao i sudionika na automobilističkim priredbama. Usprkos sveprisutnoj recesiji u 2011. godini održana su prvenstva  na brdskim stazama ( pet natjecanja: Pazin-Lindar, Učka 1 i Učka 2, Buzet 1 i Buzet 2), u auto rallyu ( Croatia rally, Opatija i Poreč), autocrossu ( Varaždin i Ozalj), autoslalomu ( Buzet, Preluk i Pula ),  kronometar vožnji ( Tar 1, Tar 2, Buzet, Kanfanar, Poreč i Tar), te po prvi puta od ustroja Regije i u ocjensko-spretnosnim vožnjama (Čavle, Ravna Gora 1 i Ravna Gora 2). Na 22 natjecanja nastupilo je  326 vozača i vozačica iz 19 klubova među kojima su najviše trofeja osvojili vozači Autokluba „Buzet autosport“ sa 27 prvih, drugih i trećih mjesta u četiri discipline što pojedinačno, što ekipno. Slijede ih sa ukupno 21 priznanjem pazinski „Istra racing team“, te 19 priznanja riječki  Autoklub „RI autosport“.

Buzećani uz niz pojedinačnih naslova regionalnih prvaka ili pobjednika ponose se i sa dvostrukim ekipnim titulama, drugu godinu za redom, na brdskim stazama i autoslalomu, gdje imaju i najuspješniji tim. Autoklub „M.R.C. Sport“ iz Rijeke ekipni je prvak u autorallyu, „Istra racing team“ u kronometar vožnji, AK „Ozalj“ u autocrossu, a AK „Ravna Gora“ u OSV-u.

Upravni odbor Regije Zapad HAKS-a osnovom  Pravilnika o posebnim priznanjima drugu će godinu osnovom pristiglih prijedloga na ovoj svečanosti po jednom zaslužnom  sportskom radniku,  vozaču i klubu Istre, Kvarnera i Gorskog kotara  uručiti  Plakete Regije Zapad HAKS-a kao najviše priznanje za ostvarene rezultate, rad i organizaciju manifestacija.

U Prvenstvu primorsko-goranske županije održano je 12 natjecanja i to po tri na brdskim stazama, auto rallyu, OSV-u  i autoslalomu. Najuspješniji kolektiv je Autoklub „RI autosport“ sa ukupno 11 priznanja. Ekipni prvaci su AK „Zrinski“ (brdo), AK „M.R.C. Sport“ (rally), AK „Ravna Gora“ (OSV) i AK „Rijeka (autoslalom).