HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportHAKS Kup Formula driver nagrada Allianza – četvorica love Gajića

HAKS Kup Formula driver nagrada Allianza – četvorica love Gajića


Automobilistička sezona bodovnih natjecanja iz ovogodišnjeg kalendara Hrvatskog auto i karting saveza završit će ovog vikenda, 19. i 20.studenog.

Na Automotodromu Grobnik održava se posljednje, četvrto natjecanje HAKS Kupa Formule driver, najmlađe discipline domaćeg auto sporta u sustavu bodovanja.

„Formula driver – nagrada Allianza“ u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ i suorganizatora bratski Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle okupit će prema svim očekivanjima više od stotinu vozača i vozačica od kojih se na listi nacionalnog Kup bodovanja nalazi 75 iz 21 hrvatskog kluba, a među njima su i četvorica vozača iz Austrije.

Upravo Austrijanac Dragan Gajić, do sada dvostruki ukupni pobjednik u Buzetu i na Učki, zbog tehničkog je kvara u Limskom kanalu, kada je ostao bez ijednog boda propustio šansu da postane prvim pobjednikom HAKS Kupa FD i prije zadnjeg nastupa, uz tri brdske dionice jedinog nastupa na kružnoj stazi. Nakon posljednjeg nastupa i pobjede Vjekoslava Čička (AK Buzet Autosport) vrh tablice znatno se iskomplicirao. Čičko se tako vratio  u krug kandidata za završni naslov koji se uz vodećeg Gajića s 40 bodova proširio s još trojicom kandidata – Edija Kuharića (AK Opatija Motorsport) koji je petim mjestom u Limu stigao do 32 boda, Donald Milokanović (AK Skok racing) zaostaje svega bod za njim, dok je s 30 bodova izjedačen put Čičku i do trećeg natjecanja drugoplasiranog Marina Milokanovića (AK Skok racing) koji je u Limskom kanalu također ostao bez bodova.

haks-kup-formula-driver-nagrada-allianza-cetvorica-love-gajica-02

Zanimljiv će biti ogled vodećeg Gajića, ali i četiri lovca na naslov ukupnog pobjednika, a samo su dva vozača sigurna u naslove svojih klasa – Bojan Krota (AK Buzet Autosport) u klasi sport/sprint do 1600 ccm i Edi Kuharić u klasi Zastava sport/sprint -1600 ccm. U svim ostalim gust je bodovni razmak u samom vrhu, pa će Grobnik u pravom smislu odlučivati sezonu.

Natjecanje će se odvijati na stazi Automotodroma Grobnik, a na duljini od 4.000 metara bit će postavljeno 10 šikana za usporenje sa po četiri reda naizmjenično postavljenih „stupova“ guma.

haks-kup-formula-driver-nagrada-allianza-cetvorica-love-gajica-03

Administrativni poslovi verifikacije, liječničkog i tehničkog prijema odvijat će se u subotu od 15 do 18 sati, a nedjeljni program počinje obveznim sastankom sa svim sudionicima u 7,30 sati. Trening se vozi od 8, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 10,15 sati. Priznanjima najuspješnijima oko 16 sati zaključit će se tako još jedna bogata hrvatska automobilistička sezona, ona u kojoj se na više od 45 utrka diljem Hrvatske, ali i inozemstvu, „lovilo“ bodove u rekordnih devet disciplina Prvenstva Hrvatske i HAKS kupa.