Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiHAK preuzeo nova 24 vozila za pomoć na cesti vrijedna 15 milijuna kuna
HAK preuzeo nova 24 vozila za pomoć na cesti vrijedna 15 milijuna kuna

HAK preuzeo nova 24 vozila za pomoć na cesti vrijedna 15 milijuna kuna


Hrvatski autoklub (HAK) je danas zajedno s predstavnicima 19 autoklubova svečano preuzeo 24 vozila za pomoć na cesti u vrijednosti 15 milijuna kuna.

Ovim ulaganjem modernizira se i proširuje vozni park sustava tehničke pomoći HAK-a koji obuhvaća više od 230 vozila i ostvaruje dugoročni cilj ujednačavanja standarda pružanja usluga tehničke pomoći na cesti članovima i svim drugim korisnicima usluga kao i jačanja kapaciteta udruženih autoklubova u jedinstvenom sustavu.

Predstavnici autoklubova udruženih u HAK (iz Crikvenice, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Križevaca, Nove Gradiške, Osijeka, Pazina, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Splita, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba) preuzeli su 12 vozila za uklanjanje i prijevoz vozila te 12 specijalnih vozila za popravak kvara na cesti. Prema odabiru autoklubova, koji i sami financijski sudjeluju u ovom programu, odabrano je 11 MAN-ova i jedan Iveco kamion, te 12 Fordovih vozila za pokretne radionice.

„Ovakvim, dugo pripremanim ulaganjem, HAK potvrđuje svoje djelovanje kao odgovorna udruga građana i neprofitna organizacija budući da akumulirani višak prihoda nad rashodima, koji je ostvaren tijekom godina u raznim djelatnostima koje obavlja, ulaže u svoju temeljnu djelatnost. Tijekom proteklih nekoliko godina HAK je uložio više od 40 milijuna kuna u razvoj temeljnih djelatnosti udruženih autoklubova, a ta će se ulaganja nastaviti i dalje. Cilj nam je što prije doći do čovjeka kojemu je potrebna pomoć na cesti i pružiti mu najkvalitetniju uslugu. Upravo zbog toga ulažemo u najmoderniju tehniku, ali i u edukaciju svih ljudi u HAK-ovu sustavu pomoći na cesti“, izjavio je predsjednik HAK-a, Slavko Tušek i dodao: „Siguran sam kako će nam proširivanje voznog parka pomoći u dodatnom podizanju kvalitete usluge te predstojeću turističku sezonu dočekujemo spremniji nego ikad“.

„HAK pruža pomoć na cesti više od 50 godina, a u jedinstveni sustav temeljen na vlastitim kapacitetima ugrađeni su visoki međunarodni standardi prema kojima HAK postupa. Očekivanja domaćih i europskih vozača na kvalitetu naših usluga stalno rastu. Stoga sustavno radimo na ujednačavanju naših standarda i podizanju kvalitete usluge, posebice u uspješnosti otklona kvara na licu mjesta te što bržoj reakciji. Ova vozila i oprema snažno će tome doprinijeti te ujedno povećati sigurnost u našem cestovnom prometu“, kazao je rukovoditelj Sektora tehničke pomoći HAK-a, g. Marijan Rimac.

HAK preuzeo nova 24 vozila za pomoć na cesti vrijedna 15 milijuna kuna

Pokrenuti programi nabave novih vozila za pomoć na cesti i opreme, kontinuirana edukacija djelatnika i opremanje radionica autoklubova za pružanje kvalitetnih usluga kao i članskih pogodnosti, učvršćuju vodeću poziciju HAK-a u pružanju usluga pomoći na cesti.

HAK je u vodećoj poziciji za pružanje profesionalne i brze pomoći na cesti što ostvaruje zahvaljujući timu od 90 specijaliziranih mehaničara, više od 200 vozača i 30 zaposlenika kontakt centra koji zajedno godišnje obrade više od pola milijuna telefonskih poziva od čega na čak 82% poziva odgovore unutar 20 sekundi te izvrše više od 50.000 usluga tehničke pomoći. Kao udruga nastala na ideji solidarnosti, HAK u fokusu ima pomaganje članovima, a visokim postotkom otklona kvarova na licu mjesta od gotovo 80%, omogućava svojim članovima i drugim vozačima nastavak putovanja do željene destinacije.