Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiGronholm zadovoljan doradama Peugeota 307 WRC

Gronholm zadovoljan doradama Peugeota 307 WRC


Peugeotov dvostruki svjetski šampion, Marcus Gronholm, uvjeren je kako će najnovije izmjene učinjene na njegovoj novoj 307-ici biti dovoljne za osvajanje prvog mjesta u Cipru. Finac je svoju reli jurilicu testirao dva dana na stazama Chateau Lastours u Francuskoj, koje su vrlo slične onima na Cipru, u Grčkoj i Turskoj, odnosno na slijedeća tri relija po kalendaru. Iako su testiranja uglavnom obavljena pod lošim vremenskim uvjetima i uz obilnu kišu, Gronholm je odradio 300 kilometara koje je Peugeot 307 odlično podnio. Drugi timski vozač, Harri Rovanpera, također je odvezao dvodnevni trening bez ikakvih problema.

“Sada sam sretan s automobilom”, kaže Gronholm. “Imali smo priliku biti najbolji i u Novom Zelandu, no napravio sam nekoliko grešaka koje su me koštale pobjede. Neću reći da je automobil u savršenom stanju, još se može dotjerati, no svakako se krećemo u pozitivnom smjeru”.
Budući razvoj Peugeotovog WRC vozila koncentrirat će se na poboljšanju diferencijala i prijenosa, odnosno mjenjača. Tim se nada kako će do Cipra uspjeti ugraditi novi 5-brzinski mjenjač. Ako ne, vozit će na starom 4-brzinskom.
“To ne bi trebalo biti presudno u Cipru jer su staze sporije”, tvrdi Gronholm. “Ako smo se za pobjedu borili u Novom Zelandu, sigurno ćemo biti u vrhu i u Cipru. Ako tako bude u Cipru, bit će i u Grčkoj i Turskoj”.