HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportGrobnik: Nagrada Lema racing 2016 ovog vikenda, očekuje se 50-ak vozača

Grobnik: Nagrada Lema racing 2016 ovog vikenda, očekuje se 50-ak vozača


Međunarodna kružna utrka na Grobniku, “Nagrada Lema racing 2016”, vozi se ovog vikenda. U subotu dopodne su treninzi, a već opodne su prve utrke.

Na Automotodrom Grobnik vraća se FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, auto utrka  na kružnim stazama uz koje će se bodovati i državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, slovenski Germanol Twingo kup i jedan novi hrvatski kup.

Hrvatski auto i karting savez organizaciju međunarodne utrke „Nagrada Lema racing 2016.“ Povjerio je Auto sport klubu Kastavac čiji je partner u realizaciji Ugruga „Staza Grobnik“. Pristiglo je 50 prijava iz sedam zemalja:Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije, Češke i Njemačke, a predviđen je bogat dvodnevni program treninga i utrka kako u subotu 30., tako i nedjelju 31.srpnja.

Za Prvenstvo Republike Hrvatske na kružnim stazama poslije inozemnih nastupa u Beogradu i Banjaluci  12 domaćih vozača nastavlja borbu za bodove. Dubrovčani su najbrojniji, ujedno vodeći u ekipnoj konkurenciji, a favoritima klasa su Maro Franić i Marijo Barović, a  na Grobniku prve bodove očekuje i prošlogodišnji prvak Žarko Knego. Već pomalo veteran buzetski as Valter Nežić ustrajan je u nastupima na kružnim stazama pa i od nastupa na grobničkoj stazi očekuje maksimum.

Grobnik - Nagrada Lema racing 2016 ovog vikenda, očekuje se 50-ak vozača 02

Posebno zanimljivo bit će novi hrvatski kup pod nazivom „Make Roads Safe Business VIP kup“ u kojem će tijekom tri godine sudjelovati veći broj već znanih hrvatskih asova koje neko vrijeme nismo viđali na stazama, ali i poslovnih ljudi koji su se uključili u ovu jednistvenu akciju čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“. Očekuje se nastup 12 automobila „Seat Ibiza Cupra 1.8 Tsi“, a Grobnik će biti samo prva stanica njihova ovogodišnjeg okupljanja. Slijedit će Beograd (krug), Buzet i Dubrovnbik (brdo), Poreč (rally) i Zagreb (autoslalom) čime će se okušati čak u četiri discipline. Uz stalne sudionike najavljuju se i gosti,  povremeni nastup poznatih iz javnog života.

Subotnji treninzi kreću od 9 sati, a prve bodovne utrke na rasporedu su od 16 sati. U nedjelju je jutarnji slobodni trening (warm up), a potom od 10 sati drugi ciklus utrka za bodove i nagrade organizatora. Dva dana uživanja u brzinama  bit će uz ulaznicu od 35 kuna.

Grobnik - Nagrada Lema racing 2016 ovog vikenda, očekuje se 50-ak vozača 03

Tekst i foto: Miroslav KRPAN